Lanserer digital byggesøknadsløsning

 
Lanserer digital byggesøknadsløsningIllustrasjonsbilde
Nortkart nylanserer nå er en digital byggesøknad som retter seg mot det profesjonelle markedet, og sikter seg inn mot både små og store aktører som jobber med byggesøknader med ansvarsrett.

1. oktober 2020 stenger Direktoratet for Byggkvalitet sin ByggSøk-løsning – og brukere av ByggSøk-løsningen kan nå ta i bruk Norkarts eByggesøk. Det koster ikke noe å bli kunde, men det betales et fast beløp for hver søknad, skriver Norkart i en pressemelding

Dynamisk opprettelse

eByggesøk støtter både innsendelse av søknad om ett trinns-tillatelse og søknad om rammetillatelse. Ved hjelp av løsningen vil ansvarlig søker bli veiledet gjennom hele prosessen på en dynamisk og oversiktlig måte fra søknaden er opprettet til den blir sendt inn til kommunen. Dette gir god oversikt og kontroll på dokumentasjonen som sendes inn, noe som vil medføre flere komplette søknader og færre tilbakemeldinger om mangler. Dynamisk opprettelse av søknader betyr i praksis at tidligere informasjon som er sendt inn kan gjenbrukes. Unødvendig informasjon og valg som ikke er relevant vil skjules – noe som vil forenkle søknadsprosessen og gi ansvarlig søker oppdateringer på hvilken dokumentasjon som mangler før søknaden kan sendes inn.

Enklere nabovarsling

Ved hjelp av eByggesøk kan man enkelt utarbeide et nabovarsel til bruk i søknaden som sendes direkte til naboenes innboks hos Altinn. Dette gjøres ved å søke opp tiltakseiendommen i et kart, og man markerer naboeiendommene som skal varsles. Nødvendig informasjon om tiltaket fylles inn – og nabovarselet sendes til naboens innboks i Altinn. Raskt og enkelt.

Byggesaker forenkles med digitale løsninger

Digitalisering av byggesaksprosessen har vært en målrettet satsning fra Norkart, og selskapet har fått godt fotfeste i bransjen blant annet gjennom markedsplassen e-Torg. Her finnes digitale kart, 3D modeller, nabovarsel og grunnlagsdata for bruk i prosjektering og planlegging av byggesak. Her finnes også områdeanalyser og grunnlagsdata for ROS-analyser og konsekvensutredninger, og alt dette kan integreres med brukerens fagsystem. Nylanseringen eByggesøk med ansvarsrett er en viktig milepæl i å tilby det profesjonelle markedet en nyttig digital byggesøknadsløsning – og i juni planlegger Norkart lansering av en digital byggesøknadsløsning uten ansvarsrett for enkle byggesøknader for privatpersoner, skriver Norkart i sin pressemelding.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår