Lanserer DuoXpand

 
Lanserer DuoXpandfischer lanserer et nytt tilskudd til DuoLine-familien. Fasadepluggen DuoXpand har et unikt lamelldesign som kombinerer ekstra stryke med skånsom ekspansjon.
For å gjøre kantinnfesting enklere og redusere risikoen for sprekker, ønsker fischer et nytt medlem av DuoLine-familien velkommen. Det siste tilskuddet til familien heter DuoXpand og kombinerer funksjoner fra DuoPower og FUR fasadepluggen.

Den nye fasadepluggen biter seg effektivt fast og fordeler belastningen over hele borehullet. Nå slipper du å bekymre deg for sprekker nær kanten på dører og karmer.

Innfesting i porøse materialer er en utfordring mange håndverkere møter daglig – særlig ved vinkelrette forankringer. Derfor har fischer valgt å utvide produktkategorien innenfor fasadeplugger med DuoXpand.

– Med DuoXpand blir innfesting i karmer og fasader en mer fleksibel og sikker løsning – også sikrere enn løsningene vi tidligere har kjent. Fasadepluggen fester seg fleksibelt til byggematerialet med sin ekspansive styrke og retningsutvidelse. Det gir bedre håndverk å montere med denne, forteller Lars Holbæk, Nordic head of Product- & Marketing hos fischer, om det siste tilskuddet til DuoLine-familien.

Mindre risiko for sprekker
I Norge har det vært vanlig å bruke betong- og fasadeskruer til innfesting. Det vi ser er at disse skruene øker risikoen for sprekker i murverket, særlig ved kanter, og at innfestingen gir slitasje på grunnmaterialet over tid. DuoXpand har som hensikt å løse det problemet, og det er en forventning om at produktet etter hvert vil erstatte eksisterende produkter. Holbæk mener det rett og slett er en mer optimal løsning innenfor sin produktkategori:

- I dag er det fokus på hvor viktig det er at materialene har lang levetid. Derfor er det fornuftig å gå over til å bruke fasadeplugger fremfor tradisjonelle skruer. Det er mer skånsomt overfor grunnmaterialet fordi nylonelementet sitter og fjærer, i motsetning til stålinnfesting der hvor vibrasjonen forplantes direkte i grunnmaterialet.

Han fortsetter:

- Med DuoXpand har du også muligheten til å montere nærmere kanten, takket være pluggens intelligente design.


Nå slipper du å bekymre deg for sprekker i porøse byggematerialer, eller nær kanten på dører og karmer. 

Kombinasjonen av styrke og fleksibilitet
Det er nettopp pluggens geometri og unike lamelldesign som er en av hemmelighetene bak DuoXpand: Den grå hoveddelen av pluggen er laget av høykvalitets nylon som gir ekstra styrke, mens den røde delen gir fleksibilitet og optimal ekspansjon.

- Fasadepluggen er designet slik at pluggen utvider seg forsiktig i det respektive materialet, fordi belastningen fordeles jevnt over hele borehullet. I tillegg gjør sideribbene at lamellene er mer retningsstabile, som hindrer pluggen i å rotere. Alt dette gjør det enkelt å montere nær kanten uten fare for at porøse byggematerialer sprekker, forteller Holbæk, og avslutter:

- Vi har samlet de beste egenskapene fra DuoPower og FUR fasadeplugg til én fantastisk løsning som både er fleksibel og sikker. Det gir følelsen av «her er det feste», fordi du merker at det sitter fast. Jeg har inntrykk av at når man først har prøvd den, så er man like hekta som pluggen.

DuoXpand lanseres på det norske markedet 1. mars 2022.

Les mer om produktet her: https://www.fischernorge.no/nn-no/produkter/innovasjoner/duo-line/duoxpand

Fakta om DuoXpand:

  • DuoXpand er egnet for gjennomstikksmontering.
  • I massive byggematerialer er belastningen jevnt fordelt i materialet.
  • I hulltegl utvider lamellene seg i steinen og lager underskjæring i hulrommet.
  • Geometrien på pluggen garanterer at kraften er jevnt fordelt i materialet slik at det ikke sprekker.
  • Versjonen med forsenket hode er spesielt egnet for montering av tre mot betong og mur, mens versjonen med sekskanthode er egnet for montering av metallkonstruksjoner.
  • ETA for flere bruksområder gir ekstra sikkerhet i alle byggematerialer.
  • Den ferdigmonterte skruen matcher pluggen perfekt og sparer tid under monteringen.
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave