Lar roboter produsere armeringskurver

 
Lar roboter produsere armeringskurverStartskuddet for produksjon av armeringskurver går av denne uken , forteller Rebartek, og de hevder at de foreløpig er de eneste i verden som leverer en slik tjeneste. (Foto og video: Rebartek).
Gründerbedriften Rebartek as i Søgne starter denne uken robotisert produksjon av armeringskurver til byggebransjen. Lokalbedriften hevder at de er de første i verden som prefabrikerer armering med roboter.

Den nystartede bedriften Rebartek as satser stort på å bli en internasjonal leverandør innen robotisert prefabrikasjon av armeringskurver som brukes i betongelementer. Bedriften har lokaler hos Elementsør på Lohnelier i Søgne og har foreløpig to roboter i drift.

Se video fra bedriften på hvordan produksjonen foregår:

 

 - Dette markerer våre første små steg ut på markedet og det gjenstår mye videre utvikling, men vi er positive og satser stort, sier Maximilian Trommer, som er gründer og CEO i Rebartek as, i en pressemelding.

Bedriften har allerede fått bestillinger fra flere lokale prosjekter og bedrifter. De har gått fra en ansatt til 10 ansatte nå under et år, og har planer om å vokse mye ila neste år.

Benytter 3D-printere

Rebartek benytter også 3D printere, 3D modeller, "machine vision" i sin virksomhet og de satser også på å utvikle AI (maskinlæring).

Rebartek skriver i pressemeldingen at det hele startet som en vill idé hos Trommer, som få hadde tro på at han skulle realisere. Grobunnen for idéen var at han stadig observerte hvor hardt og ineffektivt arbeidet med armeringsfletting er. Ved å programmere roboter til å utføre både «fletting» og sveising av armeringsjern, mener Trommer  at de vil ha lavere produksjonskostnader enn sine konkurrenter som benytter tradisjonell arbeidskraft.

 - Dette er helt uunngåelig og helt nødvendig. Det å binde jern og slipe betong er en ufattelig tung jobb. Det er tunge prosesser som det er veldig vanskelig å rekruttere folk til. Samtidig er kravene til presisjon og effektivitet vanskelige å møte. Vi blir færre mennesker i dette landet som er i arbeidsdyktig alder. Den eneste måten vi kan overleve på er å robotisere til en viss grad, sier daglig leder for Elementsør på Lohnelier, Christian Berthelsen.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave