Latvisk massivtre til norske bygg

 
Latvisk massivtre til norske byggBildet: Latviske Skonto Prehab har satset sterkt inn mot det norske markedet med sine massivtre-elementer og nærmer seg nå 80 prosjekter.
Det latviske selskapet Skonto Prefab har levert massivtre til totalt 77 prosjekter i Norge, og selskapets administrerende direktør Mārtiņš Ķeņģis, mener årsaken til den norske etterspørselen er selskapets grønne profil.

- Vi er blant de første selskaper som har lansert en aktiv ”grønn tenking” direkte i byggingen. Nesten alle offentlige bygninger, skoler, barnehager og sykehus i Norge ønsker å bygge direkte fra massivtre (CLT),  sier Ķeņģis ifølge en pressemelding fra selskapet.

Et aktuelt prosjekt nå er den Kristne Friskolen på Jørpeland I Rogaland som skal stå ferdig denne våren. Et av hovedkriteriene for prosjektet var miljøbevisste materialvalg og konstruksjoner. Massivtre ble et naturlig valg i denne sammenheng, og valg av leverandør falt på latviske Skonto Prefab. Backe Rogaland står som entreprenør.

Prosjektet består av fem bygninger med et samlet areal på 4569 kvadratmeter.  Som en vesentlig del av prosjektet har Skonto Prefab designet og produsert bygningens bærende konstruksjoner i massivtre. Til sammen ble det benyttet hele 920 kubikkmeter massivtre, og 160 kubikkmeter trebjelker.

- Det var særskilte utfordringer på dette prosjektet fordi kunden ønsket massivtre brukt til både interiør og konstruksjon. Vi måtte derfor legge ekstra stor vekt på hvordan materialene ble pakket inn, lastet, lagret og montert, opplyser Ķeņģis.

Backe Rogaland AS har et eget kompetansesenter for bygningselementer.  Prosjekteringsfasen krevde intensivt arbeid og god koordinering, da arbeidet i stor grad ble gjennomført via digitale løsninger. 

- Skonto Prefab har i denne fasen vist at de kan levere på høyt nivå. Takket være god logistikk ble materialer og konstruksjoner levert og montert helt etter planen, sier prosjektleder i Backe, Micael Skargren.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår