Leder utbyggingen av pilotprosjekt

 
Leder utbyggingen av pilotprosjektBildet: Fabrikken ligger på Rygg Industripark utenfor Tønsberg. Illustrasjon: Multiconsult
Multiconsult skal lede den videre utbyggingen av "Den Magiske Fabrikken" utenfor Tønsberg. Fabrikken er først, størst og best på biogass i Norge.

Den Magiske Fabrikken er et nasjonalt pilotanlegg, og det største av omlag 40 biogassanlegg i Norge. Anlegget behandler matavfall fra en rekke kommuner langs indre Oslofjord, i tillegg til husdyrgjødsel fra ca. 60 bønder i Vestfold. Her lages det i dag biogass til transport tilsvarende ca. 70 GWh/år, og biogjødsel som går tilbake til bøndene som erstatning for bruk av kunstgjødsel i landbruket.

Fabrikken ligger på Rygg Industripark utenfor Tønsberg og er blant spydspissene i utvikling av bioenergi og sirkulær bioøkonomi i Norge. Hjellnes Consult, nå en del av Multiconsult Norge AS, har siden 2013 hatt all prosjektledelse og byggeledelse for utbyggingen av Den Magiske Fabrikken.

– Det har vært et svært spennende og viktig prosjekt å jobbe med, og vi er veldig glade for at vi nå skal være med på den videre utbyggingen. Vi er allerede i gang med gjennomføring av Produksjonslinje 2 og 3, der det planlegges behandling av avløpsslam og diverse organisk avfall fra industri og landbruk ved fabrikken, sier Knut Olav Furuseth, som er prosjektleder i prosjektet.

Kunden er Grenland Vestfold Biogass AS, et selskap som eies av kommunene og avfallsselskapene i Grenland og Vestfold. Formell tiltakshaver er Tønsberg kommune.

– Multiconsults oppgave i prosjektet har til nå omfattet all prosjekt- og byggeledelse, anskaffelser og kontraktsoppfølging av alle prosessleveranser i fabrikken, samt all arealplanlegging og byggesaksbehandling. Dette teamet videreføres i arbeidet med Produksjonslinje 2 og 3. I tillegg er Multiconsult Tønsberg engasjert til å levere tjenester på RIB og Geoteknikk, hvor vi har vunnet en rammeavtale, sier Furuseth. Arbeidet planlegges ferdigstilt i 2020-21 og seks medarbeidere fra Multiconsult er i dag involvert i prosjektet.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår