– Ledere må ta eierskap til digitalisering

 
– Ledere må ta eierskap til digitaliseringBildet: Jon Sandnes, administrerende direktør i BNL (t.v.) og Jon Karlsen, tidligere toppleder i Glava
Rapporten Digitalt veikart 2.0 fra BNL er lansert. – Skal vi komme videre med digitaliseringsarbeidet, må ledere både forstå hvorfor de skal digitalisere, hvordan de kan gripe det an i egen organisasjon, også må vi bli enige om hvordan vi skal digitalisere sammen.

Det sier Jon Sandnes, administrerende direktør i BNL, i en pressemelding. BNLs prosjekt Digitalt veikart 2020 ble etablert høsten 2019. Digitalt veikart 1.0 ble ferdigstilt i 2017. Det ga en tydelig beskrivelse av anbefalinger og tiltak for digitalisering i byggenæringen.

– BNL så etter hvert behovet for å videreføre arbeidet med digitalisering og gi råd til ledere i næringen, siden det er stort sett lederne i en virksomhet som setter dagsordenen, bestemmer hvilke saker som skal prioriteres, og hvilke investeringer som skal gjøres, mener Sandnes.

Tidligere toppleder i Glava Jon Karlsen har ledet prosjektet Digitalt veikart 2.0.

– Dette har vært et veldig spennende og givende prosjekt, og som bakgrunn som toppleder har jeg også kjent på utfordringene ledere står i når det gjelder digitalisering. Jeg håper at rapporten kan komme både til nytte og inspirere, sier han.

Hensikten er å skape forståelse, eierskap og forankring til hvordan ytterligere digitalisering kan gi norsk byggenæring forretningsmessige konkurransefortrinn til beste for samfunn og bedrifter i hele verdikjeden.

– I tillegg til generelle råd til bransjen og fra 19 bransjer, samt råd til byggherrer, rommer rapporten også eksempler på bruk av ny teknologi. Vi ser også hvordan vi best skal kunne digitalisere sammen gjennom å bli enige om hvilke standarder og fellesregistre vi må legge til grunn, sier han.

– VI foreslår blant annet å etablere et nasjonalt råd/gruppe med representanter fra offentlige sektor og byggenæringen som kan ta eierskapet og definere et felles rammeverk for informasjonsforvaltning i byggenæringen, avslutter Karlsen.

Se lenke til rapporten 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår