Leverer spesialbygde snøploger til Grønland

 
Leverer spesialbygde snøploger til Grønland
Den svenske plogprodusenten Mählers leverte nylig tre Mählers DP55 diagonalploger til Grønland.

Plogen er en 5,5 meter bred snøplog spesialbygd for å rydde snø på flyplasser og andre store flater som krever ekstremt raske responstider.

Den danske Scania-forhandleren I.M. Stiholt A/S leverte en av plogene sammen med en ny Scania P 360 XT 4X4 til flyplassen i Sisimiut på vestkysten av Grønland.

– Det er kjempegøy at Mählers kan sette svensk, og ikke minst jämtlandsk, næringsliv på det grønlandske kartet, sier Urban Jonsson, selger hos Mählers i Rossön, i en pressemelding.

I.M. Stiholt selger alle typer kjøretøy, og blant kundene finner vi alt fra enkeltmannsforetak til selskaper med 20 lastebiler.

– Vi har solgt lastebiler til hele Grønland de siste 35 årene, og jeg har besøkt kunder der de siste 21 årene, sier Henrik Steffensen, verkstedsjef hos Stiholt.

Da det statseide Mittarfeqarfiit (Grønlands lufthavn) skulle kjøpe ny lastebil til flyplassen i Sisimiut, falt valget på en Scania P 360 XT 4X4 fra Stiholt. Sammen med lastebilen leverte de flyplassplogen Mählers DP55, en kjempe med 5,5 meters plogbredde, samt Mählers frontfeste og styresystem MC2B.

– Mittarfeqarfiit har tidligere kjørt med andre merker, så det føles ekstra godt at vi nå har kommet inn med en Scania der. En av grunnene til at de byttet lastebilmerke, var at Stiholt har levert mange Scania-lastebiler til Grønland i årenes løp, noe som har gitt dem en høy servicegrad på ettermarkedet. Mählers plog var imidlertid det åpenbare valget, da både de og vi har gode erfaringer med produktene deres, sier Henrik Steffensen.

I tillegg til bredden var også sikkerhetsfaktoren viktig i valget av plog. DP55 har, i likhet med andre diagonalploger fra Mählers, stålholdere av sikkerhetstype som utløses ved påkjøring av oppstikkende hindringer. Plogen kan fås med hjul eller slitesko.

– Vi ser nå frem til videre ekspansjon på Grønland og håper selvsagt å få selge flere Scania-biler med Mählers’ ploger til Grønland, sier Henrik Steffensen.

– Vi er glade for å kunne vise frem at vårt sortiment også omfatter ploger til flyplasser, sier Roar Wehn, Salgssjef for Mählers Internasjonal.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår