Lindner vinner prosjektoppdrag i Norge

 
Lindner vinner prosjektoppdrag i NorgeBildet: SINTEF- bygget i Oslo renoveres. Illustrasjon: Element Arkitekter / Lindner Scandinavia
Lindner Scandinavia har utviklet et bærekraftig fasadesystem med kompositt, som blant annet benyttes i renoveringen av SINTEF-bygget og Aker Tech i Oslo.

Lindner Group produserer tilpasningsdyktige byggevarer, leverer omfattende konstruksjonstjenester og utvikler skreddersydde monteringssystemer og byggeløsninger. Da Lindner Scandinavia AB ble etablert, samlet administrerende direktør Stefan Abrahamsson ett sterkt team, som i hovedsak består av rutinerte, tidligere ansatte i Skandinaviska Glassystem AB. 

- Alle medarbeiderne våre har gode personlige referanser til manga komplekse prosjekt, noe som er en stor ressurs for utfordringene som oppstår når moderne arkitektur må oppfylle morgendagens krav til bærekraft, ytelse, sier Stefan Abrahamsson i en pressemelding.

- Det vi ikke har kunnskap om selv, henter vi fra Lindners globale organisasjon. Dette har gjort sitt til at vi nå vinner oppdrag over hele Skandinavia, basert på sterke, bærekraftige og innovative løsninger, mener han.

Lindner gjennomfører prosjekter over hele Skandinavia, og med kontorene i Göteborg og Stockholm har man nærhet til både København og Oslo. 

- Lindner Scandinavia representerer hele produktporteføljen fra Lindner Group, som blant annet har utført alt interiørarbeid på Pier E Kastrup og for ikke å glemme Danmarks Radio Konserthus som har fått mye positiv omtale, sier Abrahamsson.

Lindner Scandinavia vant kontrakten om å renovere hele SINTEF-bygget i Oslo. For denne eksterne fasaden og energirenoveringen har Lindner Scandinavia utviklet et bærekraftig fasadesystem med kompositt. I tillegg til å sikre lys- og energibehov, skal bygningens fasader gjenspeile SINTEFs virksomhet, som et teknisk institutt der god arkitektur samarbeider med ny teknologi. Dette har resultert i fasader der glassoverflaten dekker 44 prosent, men likevel oppnår en bedre UCW-verdi enn et passivhus.

Et av deres fokusområder er fasader av tre og glass med forskjellige monteringssystemer. På Aker Tech-bygget i Oslo utfører Lindner Scandinavia ikke bare fasaden, men også fasadens underliggende rammekonstruksjon av limtre. Abrahamsson forteller at Lindner Scandinavia helt siden starten har jobbet med utvikling av tresystemer som er tilpasset fasader. Hensikten er å tilby fasadekonstruksjoner der ytelse, holdbarhet og design henger sammen. 

Bildet: Aker Tech - bygget i Oslo. Illustrasjon: Wingårdhs Arkitekter

- Hvis vi kan bruke tre i stedet for dagens tradisjonelle fasadekonstruksjoner i aluminium, vil det gi store fordeler for både miljø, ytelse og økonomi. Vi er kanskje i en prematur fase ennå, men vi er også overbevist om at flere kunder, byggherrer og arkitekter vil innse fordelene. Aker Tech House-prosjektet er et godt eksempel på dette, sier Abrahamsson avslutningsvis.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår