LINK designer ny videregående skole i Førde

 
LINK designer ny videregående skole i FørdeBildet: Førde videregående skole. Illustrasjon: LINK arkitektur.
I dag har LINK arkitektur inngått avtale med Consto Bergen AS om å designe den nye videregående skolen i Førde for Vestland fylkeskommune. Samlet kontraktsverdi er 32 millioner kroner.

Sammen med Consto Bergen AS vant LINK arkitektur og Sweco pris- og designkonkurransen for Førde videregående skole som omfatter 1.000 studenter og 200 ansatte. Juryen var imponert over hvor kompakt, ledig og elegant anlegget framstår samla sett. Den nye skolen kombinerer eksisterende bygg med nye baser samt en flerbrukshall, med totalareal på cirka 30 000 kvm.

- I disse dager står brukermedvirkning i fokus for transformasjonen fra den eksisterende skolen til et nytt og bærekraftig opplærings- og kompetansesenter. Sammen med byggherre, entreprenør og brukerne skal LINK tilrettelegge for et godt fremtidsrettet læremiljø og definere hvordan arkitekturen skal gi rom for folk og natur i et organisk samspill. Brukernes kunnskaper, erfaringer og ideer skal tilføres prosjektet før byggeprogrammet er fastlagt, slik at nye og kreative løsninger kan utvikles i tråd med brukernes og nærmiljøets ønsker for et funksjonelt og godt tilrettelagt skoleanlegg, skriver LINK arkitektur i en pressemelding.

Nye Førde vgs, med vinnermotto DELTA, ligger sentralt plassert i et område som skal bli viktig i utviklinga av Førde sentrum. Et grunnprinsipp er å bevare og åpne mest mulig av dette området for allmenheten. Dette oppnås ved å samle skoleanlegget rundt og i eksisterende bygg. Slik frigjøres et større areal, som opparbeides parkmessig og fylles med variert innhold. Myke ganglinjer vil flyte som elver gjennom landskapet, og grønne områder binder sammen tunene og knytter parken sam­men med skoleanlegget. Det romslige parkanlegget vil være attraktivt og tilgjengelig for hele området, med et rikt og variert innhold for flere demografiske grupper.

Eksisterende bygningsmasse har gode kvaliteter, og de nye byggene som tilføres utformes for å framheve og understreke disse. Viktige funksjoner i bygget synliggjøres i ulike arkitektoniske formspråk.

Bærekraft er fundamentalt i hele prosjektet og tre vil være det sentrale byggematerialet. Prosjektet utformes med holistisk tankegang, hvor man tenker miljø i alle aspekter for å belaste miljø og klima så lite som mulig. Hovedgrepene inkluderer en hovedkonstruksjon av minst 90% massivtre, utstrakt gjenbruk av eksisterende bygningsmasse og bebygget areal, samt komprimering av bygningsmassen for å minimere energibruk og fotavtrykk.

Byggestart er planlagt i begynnelsen av 2021, med åpning til skolestart september 2022.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår