Liten glassklemme fikk gull i Paris

 
Liten glassklemme fikk gull i Paris- Denne glassklemmen vil passe svært godt langs hele norskekysten, sier den nordiske salgssjefen i Onlevel, Djoni Ziska, som også har testet klemmen hjemme på Færøyene, der havet står rett på. Foto: Odd Borgestrand.
BATIMAT 2017: Tyske Onlevel, med hovedsete i Emmerich, bare fire kilometer fra den hollandske grensa, har lykkes med å utvikle den første justerbare glassklemmen i rustfritt stål. En liten artikkel, men svært viktig for alle som leverer rekkverk og rekkverkskomponenter med glass.

Av Odd Borgestrand
Paris

Salgssjef for Norden, Djoni Ziska fra Færøyene, er over seg av begeistring over at selskapet vant innovasjonsprisen i gull for utvendige beslag under årets Batimat i Paris. Klemmen har fått navnet «Kronos», og vil komme på markedet også i Norge i løpet av våren 2018.

- Egentlig kom denne prisutdelingen litt for tidlig på oss. Produktet er fortsatt ikke satt i produksjon, men interessen fra bransjen er allerede stor. Vi har egentlig et lite problem, men dette er utrolig morsomt for oss. Klemfester er ikke noe nytt i byggebransjen, men nesten alle produkter på markedet er produsert i Kina av gjenvunnet stål som ikke har den styrke og holdbarhet som tyskerne nå kan levere, sier Ziska til Byggfakta.

Onlevel har utviklet en maskin som stanser selve klemfestene med totalt 74 stansinger.
Glassklemmen passer for alle relevante glasstykkelser: fra 8 mm herdet glass opp til 12,76 mm laminert sikkerhetsglass, takket være justerbarheten. Den kan kobles til alle relevante innleggstilkoblinger. Selskapet har i første omgang en kapasitet på 46 klemfester i minuttet på sin stansemaskin. Dermed kan vi konkurrere også på pris med kineserne.

Produktet er utviklet og vil bli produsert i Tyskland. Det består av rustfritt stål i toppklasse, forsikrer Ziska. Skruene er skjult, og dermed har dekselet et innbydende utseende fra begge sider. Skruene blir heller ikke utsatt for vær og vind.
- Denne glassklemmen vil passe svært godt langs hele norskekysten, sier den nordiske salgssjefen med et smil. Ziska har benyttet klemmen hjemme på Færøyene, der havet står rett på. Dessuten er klemmen testet i 20.000 timer i et saltvanns-laboratorium, uten noen antydning til slitasje eller rust. Ziska er forsiktig med å antyde hvor lang garanti selskapet vil utstede, men vil komme tilbake til dette når produktet lanseres på det europeiske markedet over nyttår.

- Onlevel er nå i dialog med Sintef Byggforsk for Teknisk Godkjenning i Norge, i tillegg til tester i Tyskland og England. Norge har forskjellige krav fra de to andre landene, og for oss er det viktig å levere produkter med lokal godkjenning, understreker Ziska overfor Byggfakta.

Onlevel vil levere direkte til norske forhandlere, og de store forhandlerne vil også sikre seg en margin for videresalg. Selskapet leverer profilene og klemmene, men ikke selve glasset, forklarer den nordiske salgssjefen.

- Fordelen for sluttbrukeren er enkel installasjon, fordi Kronos består av bare ett stykke som er justerbar for alle relevante glasstykkelser. Dette hindrer misforståelser på byggeplassen, da glasstykkelsen ikke alltid er kjent før installasjonen. Og siden skruene ikke lenger er synlige på utsiden, er designet også forbedret. Hvis glasset en dag må byttes, gjøres dette enkelt takket være den justerbare klemmen, avslutter Djoni Ziska.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår