Lonking introduseres i Norge

 
Lonking introduseres i Norge
Nå lanserer en av verdens største produsenter av anleggsmaskiner, kinesiske Lonking, sin første maskin på det norske markedet.

Nyheten Lonking CDM6016 er en minigraver utviklet både for bygg & anlegg og landbruket.

Lonking Holdings Limited ble etablert i Fujian i Kina i 1993, og har med tiden vokst seg inn på listen over verdens 50 største produsenter av anleggsmaskiner. Lonking selger i dag både hjullastere, gravemaskiner, trucker og veitransportmaskiner over hele verden, og produsere i overkant av 500 forskjellige maskinmodeller – der flere befinner seg i 100 tonns klassen.

Utstyrsleverandøren Wee.no sikret seg nylig rettighetene til salg av Lonking i hele Skandinavia. Første maskin som hentes til Norge er en liten gravemaskin på 1,6 tonn, forteller maskinansvarlig hos Wee.no, Jan Sigurd Bakken, i en pressemelding.

– Det er ikke tilfeldig at vi starter med en «innstegsmodell» som Lonking 6016. Denne graveren representerer et veldig interessant segment i markedet for tiden, og passer fint både til bygg- og anlegg, til gartnerdrift, i landbruksbedrifter og som utleiemaskin, forklarer Bakken.

Lonking 6016 er utstyrt med en Kubota dieselmotor som yter 9,8 kW. Maskinen har også zerosving-funksjon som gjør at den enkelt jobber på små flater og i brattere terreng. Beltene til Lonking kan også justeres slik at maskinen blir smal for enkel fremdrift, eller bredere for ekstra stabilitet. Med en bomlengde på 1830 mm har maskinen lang rekkevidde sett opp mot størrelsen.

– Vi har nå testkjørt modellen i 6 måneder for å forsikre oss om at maskinen fungerer godt også i norske forhold. Det vi har lagt merke til, er at maskinen er spesielt godt tilpasset for service, med enkel tilgang til viktige servicepunkter. Lonking er dessuten utstyrt med kostbare komponenter fra Kubota, Nabtesco, Nachi og Eaton, noe som ofte er forbeholdt langt større modeller. Dette merkes både i funksjonalitet, finish og komfort, sier Bakken.

­– Vi har fulgt Lonking lenge og har stor tro på merkevaren i Norge. Om ikke lenge vil vi følge opp med å slippe større maskiner fra produsenten her i landet, avslutter maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Tekniske data:

Egenvekt: 1600 kg
Motor: Kubota 9,8 kW (Euro 5)
Fart: 3,6 km/t
Bredde: 110 cm
Høyde: 235 cm
Lengde: 300 cm
Bomlengde: 183 cm
Armlengde: 95 cm
Hurtigkobling: S30
Standard skuff: 0,04 m3
Importør: Wee.no
Produsent: Lonking Holdings Limited

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave