Lys i tunnelen for svensk bygg- og anleggsbransje

 
Lys i tunnelen for svensk bygg- og anleggsbransjeIllustrasjonsbilde: Getty Images
Den svenske byggenæringen uttrykker en håpefull prognose for våren, med en forventet sysselsettingsutvikling på 14 prosent.

Av Bjørn Laberg

Det svenske arbeidsmarkedet som helhet har også en stabil utvikling, med en av de mest positive prognosene i Europa. Dette viser Manpower Groups arbeidsmarkedsbarometer.

- Det er positivt at arbeidsgivere i byggebransjen også rapporterer om en optimistisk prognose dette kvartalet. Forskjellene er likevel veldig store mellom forskjellige bransjene, sier Mikael Jansson, administrerende direktør i Manpower Group til bladet Maskinentreprenören.

Sysselsettingsutviklingen for byggenæringen er 14 prosent, noe som betyr at arbeidsgivere er håper på fortsatt sterk sysselsetting i andre kvartal 2021. I løpet av første kvartal var prognosen 16 prosent. Det svenske arbeidsmarkedet som helhet har en sysselsettingsutvikling på 8 prosent, som er den nest høyeste prognosen i Europa.

LES OGSÅ: Økt opimisme i det norske arbeidsmarkedet

- Sverige har vist stabile prognoser de siste to kvartalene, og dette er også i tråd med SSBs data som viser et litt bedre arbeidsmarked i fjerde kvartal 2020. Samtidig vet vi ikke hvordan arbeidsmarkedet vil se ut etter pandemien, når den økonomiske støtten forsvinner og bedriftene må stå på egne ben, understreker Mikael Jansson.

Undersøkelsen ble gjennomført under den pågående pandemien 6. – 26. Januar, noe som gjør tallene vanskelige å tolke for en langsiktig analyse av arbeidsmarkedet. De bør derfor sees på som et øyeblikksbilde av respondentenes nye ansettelsesintensjoner for undersøkelsesperioden.

(Kilde: Maskinentreprenören)

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår