Massivtre og ROCKWOOL steinull i Moholt studentby

 
Massivtre og ROCKWOOL steinull i Moholt studentbyBildet: Prosjektet, som kalles Moholt 50/50, består av fem studentboligtårn på ni etasjer med totalt 632 hybelenheter
Inspirert av studentboligene Pentagon på Ås, har SIT valgt massivtre som byggemateriale til den nye Moholt studentby i Trondheim. De fem tårnbyggene blir utvendig isolert med 200 mm ROCKWOOL REDAir FLEX og i barnehagen brukes det 250 mm tykkelse.

Moholt studentby er Trondheims største studentby med 2100 studenter fra over 100 nasjoner. De første studentene flyttet inn allerede i 1964 og byggetrinn to ble ferdig i 1973.

I 2013 inviterte Studentskipnaden i Trondheim (SIT), som eier og drifter studentbyen, til en arkitektkonkurranse for å se på utviklingsmulighetene til studentbyen de neste 50 årene. I det opprinnelige vinnerutkastet fra MDH Arkitekter med betegnelsen ”Tun og tårn” var det lagt opp til å bygge med stål og betong og tegl som ytterkledning. Dette ble senere videreutviklet og endret slik at det nå brukes massivtre i alle bærende konstruksjoner.

Prosjektet, som kalles Moholt 50/50, består av fem studentboligtårn på ni etasjer med totalt 632 hybelenheter, en terrassert barnehage over tre plan for ca 170 barn og det jobbes også med å få til et bibliotek / aktivitetshus.Totalt bygningsareal er på over 20.000 m2 BTA og det er Veidekke Entreprenør AS som er totalentreprenør.

Inspirert av studentboligene Pentagon på Ås, har SIT valgt massivtre som byggemateriale til den nye studentbyen. Stadig flere byggherrer og entreprenører tar nå i bruk massivtre i sine prosjekter fordi materialet har en rekke gode egenskaper og mange fordeler både når det gjelder miljø, kvalitet, brannsikkerhet og totalkostnader. Bruk av massivtre byr også på mange muligheter for et spennende og fleksibelt arkitektonisk formspråk. Alt dette er i god harmoni med SITs ambisjoner om å bygge fremtidsrettet, klimavennlig og energieffektivt.

Tårnbyggene er blant de aller største og høyeste som er bygget med massivtre i Norge. Jostein Wilmann, som er formann tømmer hos Veidekke Entreprenør, forteller at det kun brukes ROCKWOOL steinull som isolasjonsmateriale i dette prosjektet som har passivhusstandard. De fem tårnbyggene blir utvendig isolert med 200 mm ROCKWOOL REDAir FLEX og i barnehagen brukes det 250 mm tykkelse.

REDAir FLEX er et unikt ventilert fasadeisoleringssystem som benyttes både til nybygg og rehabilitering. Systemet består av noen få spesialutviklede komponenter og oppfyller kravene til dagens og morgendagens standarder når det gjelder energieffektive bygg. Bruk av REDAir FLEX som utvendig isolasjon vil sammen med isolerte innervegger og gulv samt 400 mm steinull i taket, gi et varmt og riktig godt innemiljø både for dagens og neste generasjon med studenter.

Wilmann har nærmere 30 års erfaring med bruk av ROCKWOOL isolasjon, men har selv bare brukt systemet med REDAir FLEX noen få ganger tidligere - med godt resultat.

- Veidekke har gode erfaringer med å bruke systemet andre steder i landet og det gjorde at det var helt naturlig å benytte REDAir FLEX også her. Systemet har en meget god isolasjonsevne og gir lite med kuldebroer. Dessuten trenger vi ikke å bruke tid på arbeid med utlekting og det er heller ikke nødvendig med ekstra tildekking under byggeperioden, sier han.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår