Medlemsvekst for Treindustrien

 
Medlemsvekst for TreindustrienIllustrasjonsbilde: Ringsaker Vegg og Takelementer er blant bedriftene som ble nye medlemmer i Treindustrien i 2019. Foto: Ringsaker Vegg- og Takelementer AS
Treindustrien har det siste året styrket seg og fått med flere aktører innen industrielt byggeri.

- Flere elementprodusenter på laget gir store utviklingsmuligheter, sier administrerende direktør Heidi Finstad i en kommentar.

Treindustrien har fått en rekke nye medlemmer som produserer prefabrikerte løsninger i tre. Ringsaker Vegg og Takelementer, Støren Treindustri, 1-2-Tre Elementproduksjon og Lindal Treindustri kom alle med i Treindustrien i 2019. Nylig tilsluttet også Sætheren Element seg foreningen. Bedriftene produserer utvendige og innvendige vegg-, gulv- og takelementer, pre-cut og takstoler.

- Vi er veldig glade for å ha fått disse med på laget. Dette er spennende bedrifter med vekstambisjoner. Markedet etterspør trebaserte løsninger i økende grad og samfunnet er i ferd med å gå over til en mer sirkulær økonomi. Det at vi nå har medlemmer i flere ledd i verdikjeden gjør oss som bransje bedre rustet til å møte denne utviklingen og markedets behov, sier Heidi Finstad.

Treindustrien har lenge jobbet med digitalisering, industrialisering og sirkulærøkonomi, blant annet gjennom Treindustriens forum for industrielt byggeri.

- Digitalisering og industrialisering er klare premisser for videre utvikling og her er bransjen fremoverlent. Byggenæringen er fragmentert, og det gir utviklingskraft når aktører med felles interesser samler seg om utforming av industrielle vilkår i Norge, sier Finstad.

Også Aven Holmestrand som produserer treemballasje har gått inn i Treindustrien nylig.

- Norsk konkurransekraft avhenger av gode industrielle rammevilkår. Det er viktig at rammebetingelser innen kompetanse, FoU, regelverk, logistikk og distribusjon, samferdsel, miljø, standardisering og digitalisering ses i en sammenheng. Utviklingen går i retning av mer prefabrikasjon og nye forretningsmodeller. Med medlemmer innenfor hele den industrielle verdikjeden fra sagbruk og høvleri til anlegg for overflatebehandling, impregnering, limtre- og elementproduksjon, emballasjeprodusenter og bioenergi gir det gode muligheter fremover, sier Finstad.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår