Mener AP gjør boliger dyrere

 
Mener AP gjør boliger dyrere
- Arbeiderpartiet foreslår å øke byggekostnadene betydelig. I dag vil Stortinget mest sannsynlig vedta et forslag som gjør en 60 kvm leilighet kr 100 000,- dyrere, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

Bakgrunnen er et representantforslag fra Venstre og Sosialistisk Venstreparti om å gjeninnføre gamle krav til oppvarming i ny byggeforskrift (TEK 15) (Dokument 8:31 S (2015-2016)).

- Dette er et skritt i feil retning for unge boligkjøpere, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening. – Stortinget bør gjøre vedtak som gjør det billigere å bygge boliger, ikke dyrere, fortsetter han.

– Forslaget har kun symbolsk virkning, og vil ikke ha noen klima- eller miljøgevinst. Det er derfor spesielt skuffende at det er Arbeiderpartiet som nå velger å sende regningen for en slik symbolsak til unge boligkjøpere, sier Jæger.

- Regjeringen har i løpet av perioden kommet med flere tiltak for å redusere byggekostnadene, og vi synes det er trist at Stortinget ikke deler Regjeringens ambisjon om å redusere boligprisveksten.

Boligprodusentenes Forening viser til at oppvarmingsbehovet i nye boliger er redusert til et minimum. Energibehovet er nå større til varmt tappevann enn til oppvarming av boligen.

- Med så lavt oppvarmingsbehov vi har i dagens boliger, er det ikke lønnsomt å investere i dyre, vannbårne varmeanlegg, sier Jæger. Norge er velsignet med god tilgang på ren vannkraft, og prognosene tilsier økende kraftoverskudd i årene som kommer. Derfor mener Boligprodusentene at det er riktig å velge kostnadseffektiv, elektrisk oppvarming i nye boliger, avslutter Jæger.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår