Mer fart med 600 millioners-pakke

 
Mer fart med 600 millioners-pakke(Foto: Kjell Wold)
Stortingets korona-pakke på 600 millioner til vei gir mange nye oppdrag og tiltak innen drift og vedlikehold av veinettet. Vegvesenet ruller nå i løpet av kort tid ut de første oppdragene.

«Krisepakke 3» som Stortinget vedtok tirsdag gir 600 millioner kroner ekstra til veiformål. Det meste av dette går til drift og vedlikehold, melder Statens vegvesen.

- Vi er klare. Pengene gir økt aktivitet i anleggsbransjen på mange viktige tiltak. Dette vil raskt bidra til å få flere hender i arbeid. Spesielt innen vårt område går det fort fra bevilgning til første spadestikk, sier Bjørn Laksforsmo – som er direktør i Statens vegvesen Drift og vedlikehold, i en pressemelding.

Vil muliggjøre viktige tiltak
Arbeidet med å få på plass hva som skal prioriteres er allerede godt i gang. Vegvesenet har mange viktige tiltak som er utsatt på grunn av manglende bevilgninger.

- Vi gjør nå de siste prioriteringene. Våre tiltak vil øke fremkommeligheten og trafikksikkerheten på veiene. Ekstrabevilgningen vil gi oss muligheten til tiltak på blant annet asfalt, rekkverk, skredsikring, elektroarbeid, kantsikring og bruer. De detaljerte listene er ikke klare ennå, men det jobbes med å få de på plass med det første.

50 ulike kontrakter
I tillegg til den aktivitet har Statens vegvesen allerede lyst ut på opprinnelig tildeling innen drift og vedlikehold for å «holde hjulene i gang». Så langt i år er det snakk om 50 ulike kontrakter på Drift og vedlikehold.

Av disse er 30 asfaltkontrakter på riksveg. I tillegg kommer arbeid med tunneldrift, bruvedlikehold og rekkverk. Flere mindre oppdrag, som trafikksikkerhetstiltak og gang- og sykkelveger er også utlyst. Tiltakene settes raskt i gang og er over hele landet.

Neste års driftskontrakter blir lyst ut i markedet fra oktober og ut året.

- Dette arbeidet er vi også i startgropa med. Vi er med andre ord i full drift og skal sammen med våre partnere på leverandørsiden sørge for at riksvegene er framkommelige og trygge og bidra til økt aktivitet i disse koronatider, sier Laksforsmo.

Viktig samfunnsoppgave
Drift og vedlikehold av vegnettet er en av de viktigste samfunnsfunksjonene.

- Vi er avhengige av trygge og framkommelige veger. Varer skal fraktes, ambulanser og andre nødetater skal fram, offentlig transport må fungere og vanlige folk skal ha muligheten til å forflytte seg, selv om samfunnet er sterkt preget av Koronasituasjonen. Dette er Statens vegvesens hovedfokus nå. Vi skal legge til rette for at entreprenørene får gjøre jobben sin slik at vegene blir brøytet og annet vedlikehold blir opprettholdt, sier Bjørn Laksforsmo i meldingen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår