Mesterfagskolen 10 år i Spania

 
Mesterfagskolen 10 år i Spania
Over 200 norske fagfolk har de siste ni årene tatt sitt mesterbrev like ved Benidorm i Spania. Folkeuniversitetet i Haugesund i samarbeid med Bård R. Førre står bak Mesterfagskolen.

Over 200 norske fagfolk har de siste ni årene tatt sitt mesterbrev like ved Benidorm i Spania. Folkeuniversitetet i Haugesund i samarbeid med Bård R. Førre står bak Mesterfagskolen.

Tekst: Anton Granhus

For å ta mesterbrevet kreves godkjent norsk fagbrev. Det er mange som fyller dette kravet og som har tatt brevet i løpet av de snart 10 årene skolen har holdt på.
– Det er snart 10 år siden vi startet mesterfagskolen i Spania og har i denne perioden fullført 15 kurs sier Bård R. Førre (64). Det var Førre, i samarbeid med Folkeuniversitetet i Haugesund, som i 2004 tok initiativet til dette opplegget på landsbasis. I starten var Førre alene men har etter hvert fått med seg tre medarbeidere Gunnar Isdahl, Ådne Bratthammer og Alf Kristian Kvalevåg. De er alle stolte over de gode resultatene studentene har fått gjennom disse årene. Hele 99.8 prosent har bestått eksamen til mesterbrevet.

Travle dager
– Mesterfagskolen i Spania har i dag fire kurs. Alle på 11 uker. Del 1 til mesterbrevet, etablering og ledelse (11 uker). Del 2 til mesterbrevet, faglig ledelse (11 uker) og i tillegg for andre grupper som ikke har fagbrev men ønsker å starte sin egen bedrift, etablererskole (11 uker). Det er også en bedriftslederskole for ledere som ønsker å lære mer innen økonomi, ledelse og markedsføring (11 uker), opplyser Førre.
– Vi tar maksimalt 16 studenter per kurs. Da har vi god oversikt og får rettledet hver enkelt student på en god måte, sier Førre.
Han forteller om en skoledag som starter klokken 08.00 og varer til klokken 19.00. 5 dager per uke.
– Vi har «siesta» mellom klokken 13.00 og 15.00. I helgene har vi sosiale sammenkomster eller studentene tar seg fri og reiser på turer til Valencia eller andre steder i området, sier Førre, som brenner for dette tilbudet som er et intensivkurs.
– Fordelene med å ta sin mesterutdannelse i Spania er mange. Du arbeider intensivt i 11 + 11 uker i stedet for 2 år i Norge. Du arbeider med prosjektoppgaver og hjemmearbeid i grupper. Du slipper å tenke på lange arbeidsdager hjemme og skole om kveldene samt helgearbeid hjemme. Du slipper en lang kald vinter og får sol og sommer i stedet. Du kan ta med deg din familie og barn som kan gå på den Norske skolen i Alfaz del Pi. Du får rettledning av lærere når du ønsker det. Du får oppleve Spania og spansk kultur. Så her er det bare pluss. Både i utdanning og været, sier Førre med et smil.

Over 70 fagområder
– Det er 72 fagområder som kan ta mesterbrev. De fleste som er i Spania er innen byggfagene som tømrere, rørleggere, malere og murere, men vi har også frisører, gullsmeder og blomsterdekoratører. Vi har hatt både svensker, dansker og tyskere, For at disse kan ta MESTERBREV må de ha godkjent fagbrev fra Norge, opplyser Førre, som nå skal markere at skolen har holdt på i 10 år.
– Den 28. mars 2014 har vi stort 10 års jubileum og feirer sammen med tidligere studenter, nåværende studenter og gjester fra Norge og Spania.
Den 7. januar 2015 starter nye kurs. Disse varer frem til 28 mars 2015. Påmeldinger til både Etablering og ledelse og faglig ledelse som starter 2015 er allerede startet. Mer om utdanningen finner du på www.mesterspania.no

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave