Mestergruppen blir miljøfyrtårn

 
Mestergruppen blir miljøfyrtårnBildet: Miljøfyrtårns salgsansvarlig for konsern og kjeder, Kari Sæther Nilsen, flankeres av Jo Morten Nordbye, Miljøfyrtårnansvarlig for byggevaremedlemmer (t.v.) og konsernets Miljøfyrtårnansvarlig, Lars-Fredrik Forberg.
Mestergruppen hadde allerede Miljøfyrtårnsertifisert 24 bedrifter. Nå er også konsernets hovedkontor sertifisert som miljøfyrtårn.

- Mestergruppen arbeider målrettet for å bidra til å stoppe klimaendringene. Dette gjelder både der Mestergruppen har en direkte påvirkning, og gjennom å jobbe for å påvirke bransjen som en helhet. Miljøfyrtårnsertifikatet gir oss mulighet til å måle Mestergruppens klimautslipp og identifisere tiltak for å redusere dem ytterligere. I tillegg gir det et miljøledelsessystem med rutiner og skjemaer for prosesser som HMS, innkjøp, transport, avfallshåndtering med mer, sier ansvarlig direktør for bærekraft i Mestergruppen, Lars-Fredrik Forberg, i en pressemelding.

Etablere baseline for utslipp

Byggevarebutikker, forhandlere og entreprenører i Mestergruppen får i tiden fremover mulighet til å sertifisere seg som Miljøfyrtårn. Mestergruppen har rundt 600 avdelinger, egeneide anlegg, forhandlere og medlemmer som kan tilknyttes ordningen.

- Mestergruppen har et særlig fokus på bærekraftsmål nr 13 – bekjempe klimaforandringene. Byggebransjen i Norge står for 15 % av de samlede utslippene av CO2. Vi stiller oss bak EU og Norges klimamål om karbonnøytralitet innen 2050. Et viktig tiltak i vår bærekraftstrategi er å etablere en baseline for våre utslipp. Samtidig skal vi ha et miljøledelsessystem for å identifisere tiltak for utslippsreduksjon og måle effekten av dem, sier Forberg.  

Flere bærekrafttiltak for Mestergruppen 

Mestergruppen jobber med bærekraft på flere området fra sertifisering av leverandører til klimagassberegninger på boliger og bærekraftsanalyser av hele boligfelt. I disse dager lanserer også en av Mestergruppens huskjeder, Systemhus, det første kataloghuset med eget klimagassregnskap.
- Et klimagassregnskap for nye boliger er første steg på veien til å kunne ta bevisste og bærekraftige valg når vi bygger hus. “Oslo” er det første kataloghuset hvor utslippene av klimagasser er beregnet i hele husets levetid, sier Trond Lie, kjededirektør i Systemhus.

I tillegg gir Mestergruppens huskjeder sluttkunden mulighet til å velge miljøriktige løsninger. Eksempler på dette er integrerte solceller på tak og smarte styringssystemer som reduserer energibruken.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår