Mestergruppen i front

 
Mestergruppen  i frontBildet: Systemhus hadde 1198 igangsatte boliger i 2021. Illustrasjonen viser eneboligen med utleiedel, "Gausel". Foto: Systemhus
Aktørene under Mestergruppen-paraplyen sto også i 2021 for det største volumet innen boligbyggebransjen.

Mestergruppens boligkjeder med forhandlere topper listen over Norges største boligbyggere og hadde 3285 igangsatte boliger i 2021. I tillegg igangsatte Mestergruppens hytteprodusenter med forhandlere totalt 820 fritidsboliger i 2021, og er dermed også Norges største fritidsboligbygger.

– Gjennom våre forhandlere har Mestergruppen igangsatt totalt 3285 boliger, 12,9% av den samlede boligproduksjonen i 2021. Mestergruppens fire boligkjeder sto for det desidert største volumet i fjor, sier konsernsjef i Mestergruppen, Mikkel Sandvik, i en pressemelding.

Mestergruppen økte igangsettinger av eneboliger med 7 % i 2021, og både Mesterhus og Blink Hus hadde en sterk vekst på over 20 %.

3285 igangsatte boliger i 2021

Mestergruppen har fire plasseringer på årets topp 10-liste over Norges største boligbyggere. Mestergruppens huskjeder Systemhus, Mesterhus, Nordbohus og Blink Hus ligger på henholdsvis 2., 3., 8. og 9. plass. Systemhus har flest igangsettinger med 1198 boenheter, fulgt av Mesterhus med 1046, Nordbohus med 548 og Blink Hus med 493. Sammenlagt er dermed Mestergruppen Norges største boligbygger med totalt 3285 igangsatte boliger i 2021.

– Aktørene under Mestergruppen-paraplyen sto også i 2021 for det største volumet i bransjen. Eneboligsalget har fått en boost gjennom pandemien da flere ønsker seg mer plass og hage. Mestergruppens kjeder bygger nå hver femte enebolig i Norge. I tillegg har boligkjedene våre også hatt en vekst i hyttebyggingen på 80 % i 2021. Dette er gode resultater og tusen takk til alle våre medlemmer og medarbeidere, sier kjededirektør i Mesterhus, Karl Arne Jespersen

Saltdalshytta er Norges nest største hytteprodusent

Mestergruppen eier også Saltdalshytta som er Norges nest største hytteprodusent med 444 bygde hytter i fjor. I tillegg har Mestergruppens huskjeder bygget 376 hytter i 2021. Totalt er da Mestergruppen Norges største hyttebygger med totalt 820 igangsatte fritidsboliger i 2021.

– Vi hadde en økning i antall igangsatte hytter på hele 60 % sammenlignet med året før. Det er tydelig at hyttekolleksjonen vår treffer markedet godt, og at kundene setter pris på fleksibilitet, god veiledning og lokal tilstedeværelse nær hyttedestinasjonene. Vi jobber også mye med digitale verktøy for å forenkle kjøpsprosessen for våre kunder og har flere produktlanseringer på gang i 2022, sier Stine Røsand som er administrerende direktør i Saltdalshytta.

Blink Hus kom på 5. plass over de største fritidsboligbyggerne i Norge i 2021.

Se topplistene på Boligprodusentenes Forening her:

10 på topp i boligbygging i 2021
5 på topp fritidsboligbyggere i 2021

KILDE: Mestergruppen

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave