MesterVindu gjør comeback

 
MesterVindu gjør comebackBildet: Fabrikken i Fitjar er 6000 m2 stor, og blir nå rustet opp med moderne produksjonsutstyr – inkludert roboter og CNC-teknologi.
Den tradisjonsrike vindusprodusenten MesterVindu starter opp fabrikken på Fitjar i Vestland Fylke den 1. februar.

Vedtaket om oppstart av egen produksjon igjen, etter noen år med utleie av fabrikken, ble gjort i sommer etter gjennomført markedsundersøkelse og forprosjekt. Høsten har gått med til innkjøp av maskiner, forhandling om innkjøpsavtaler, klargjøring av fabrikken og ansettelser av personell.

Bred erfaring

• Ny daglig leder blir Eldar Tranøy, sivilingeniør med solid ledererfaring fra industribedrifter som Aker, OMR Husnes og MCE i Etne. De to siste stedene som daglig leder. 

• Salgsleder blir Per Morten Marthinussen, Cand.mag. Med over 20 års erfaring som selger, salgsleder og butikkleder i Byggmakker og Europris, har han godt kjennskap til vinduer og byggebransjens behov.

• Produksjonsleder blir Nils-Rune Skogsrud, treteknisk ingeniør med over 35 års erfaring fra produksjon, produktutvikling, kvalitetssikring og ledelse av møbel og vindusproduksjon. Skogsrud har tidligere vært driftsleder i MesterVindu og styremedlem i Norsk Dør og Vindus Kontroll (NDVK).

Mellomledere og operatører i produksjon har alle erfaring fra tidligere produksjon av MesterVindu.

Bak etableringen står tre erfarne næringslivsaktører: Espen Aspenes fra Os, Leif Trygve Nilsen og Espen Fjeldtvedt fra Stord. Ingvild Jensen fra Arendal er styreleder. Alle har lang og bred erfaring fra styrearbeid, ledelse, produksjon og salg av produkter og tjenester til byggebransjen, inkludert produksjon av vinduer og dører.

Planlegger betydelige investeringer

Fabrikken i Fitjar er 6000 m2 stor, og er utstyrt med moderne produksjonsutstyr, inkludert roboter,  CNC-teknologi og avanserte digital løsninger.  Det budsjetteres med betydelige investeringer i ny produktutvikling og teknologi de neste årene. 

– Markedet etterspør i økende grad kunde- og prosjekttilpassede vindusløsninger. Den moderne og fleksible fabrikken til MesterVindu er utviklet for å møte akkurat dette behovet. Vi kan lett tilpasse produksjonen til store enkeltprosjekter og mindre leveranser. MesterVindu har de riktige produktene for både nybygg og renovering. To av spesialitetene er vinduer i gammel stil til boliger og store bygårder, samt minimalistiske vinduer for moderne arkitektur. Vi har spesialutrustning i fabrikken for megastore vinduer, og kan tilby levering med kranbil og løfteutstyr for montering direkte i vegg, skriver MesterVindu i en pressemelding.

Grønn profil

- Varemerket MesterVindu er etablert tidlig på 90-tallet.  MesterVindu har en grønn profil og blir fremstilt på en bærekraftig måte i tråd med de siste krav til miljø og sirkulærøkonomi. FSC-sertifisert trevirke med ren kjerneved (som stavkirker) ut mot værside er standard og gir lang holdbarhet. Overflatebehandling er miljøvennlig og av markedets beste type. MesterVindu skal representere det beste av norsk vindusindustri, og vil primært selges direkte til kunder, uten bruk av forhandlere. Vi tror sterkt på at tett kontakt, direkte kommunikasjon og god service gir tryggere kjøp, færre feil og felles gevinst, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave