Midlertidige modulbygg skal bli 500 permanente studentboliger

 
Midlertidige modulbygg skal bli 500 permanente studentboliger
På Kringsjå studentby har 70 modulbygg med 110 boenheter de siste årene blitt brukt som midlertidige studentboliger i påvente av omregulering. Nå skal modulbyggene få helt ny bruk, og SiO starter arbeidet med å oppføre 500 permanente studentboliger på tomten.

SiO skal bygge ut populære Kringsjå studentby med rundt 400 ettromsleiligheter og 100 familieleiligheter. Det er behov for mange flere studentboliger i Oslo, og Kringsjå er godt utviklet til å ta godt imot flere studenter.

- De nye byggene skal plasseres på parkeringsplassen nord for studentbyen. Noe bygges på eksisterende tomt og noe bygges der modulbyggene ligger i dag, sier Andreas Eskelund, administrerende direktør i SiO.

Oslo kommune overtar modulbyggene
Oslo kommune ved Boligbygg Oslo KF har inngått avtale med SiO om kjøp av de 70 modulbyggene, i første rekke for å kunne bosette flyktninger fra Ukraina.

- Vi er svært fornøyd med at vi har sikret oss disse modulbyggene som vil gjøre oss i stand til å raskt skaffe boliger til flyktninger, dersom Oslo kommune skal bosette flere enn det som lar seg gjøre i den ordinære boligmassen eller privat, sier Boligbyggs administrerende direktør, Marit J. Leganger.

Boligbygg kjøpte modulbyggene for fem millioner kroner, med overtagelse 1. juli. Boligene har soverom, stue med kjøkken, og bad.

- Vi er glad for at modulbyggene kan komme til nytte, spesielt i situasjonen knyttet til flyktninger fra Ukraina, sier SiO-direktør Eskelund.

Flere studentboliger
En av SiOs hovedoppgaver er å tilby boliger for studenter i Oslo.

- Så snart modulbyggene flyttes, planlegger vi å starte grunnarbeidene for de nye boligene der hvor de midlertidige modulboligene står i dag. Vi forsøker å bygge så mye vi kan. Nå har vi fått muligheten til å bygge på vår egen tomt, noe som vil gi Oslos studenter enda flere boliger tilgjengelig, sier Eskelund.

Fakta

  •  Det skal bygges ca. 500 leiligheter på Kringsjå. Det blir syv til åtte bygg med ca. 400 ettromsleiligheter og 100 familieleiligheter
  • Ove Skår AS er entreprenør
  • Det er innvilget tilskudd til utbyggingen fra myndighetene
  • Modulboligene skal flyttes før byggearbeidet starter
  • Byggetiden er estimert å vare 3 år og planlagt byggestart er høsten 2022
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave