Milliardoppdrag i regjeringskvartalet

 
Milliardoppdrag i regjeringskvartalet
Veidekke har fått i oppdrag av Statsbygg å bygge kjeller under det nye regjeringskvartalet i Oslo.

Oppdraget innebærer prosjektering og bygging av kjeller i to etasjer med omfattende grunn-, betong og tekniske arbeider. Kontrakten er en totalentreprise med samspill verdt 2,1 milliard kroner ekskl. mva.

Veidekke inngikk en samspillsavtale om kjelleren med Statsbygg i oktober 2019 og har brukt tiden frem til nå på å videreutvikle prosjektet. Veidekke har i mellomtiden blitt godt kjent i området gjennom oppdragene med å rive to ødelagte regjeringsbygg og oppføring av et kjellerråbygg under D-blokka. Å ferdigstille dette råbygget inngår i det nye oppdraget i tillegg til å bygge nytt to-etasjes kjellerbygg på totalt 15.000 m2 under store deler av det nye regjeringskvartalet.

- Vi har hatt en lang og god samspillsfase med Statsbygg og involverte samarbeidspartnere hvor prosjektet har blitt gjennomarbeidet og planlagt for en optimal byggeperiode. Oppdraget passer også svært godt til vår kompetanse i anlegg- og byggevirksomheten med omfattende arbeider i grunnen, bygging av betongkonstruksjoner og styring av tekniske underentreprenører. Vi takker for tilliten og gleder oss til å være med på å gjenreise regjeringskvartalet, sier konserndirektør Øivind Larsen i Veidekke Infrastruktur i en pressemelding.

Byggearbeidene er planlagt fullført i februar 2025. Les mer om det nye regjeringskvartalet her:

https://www.statsbygg.no/prosjekter-og-eiendommer/nytt-regjeringskvartal
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår