Moduler øker produktiviteten

 
Moduler øker produktivitetenIllustrasjonsbilde
Den gjennomsnittlige produktiviteten til produsentbedrifter har økt jevnt fra 1990-tallet, mens produktiviteten til byggefirma ofte har blitt stående, eller faktisk sunket.

Raskere byggeprosjekter fører til raskere inntekt; det å spare tid og penger er hoveddrivkreftene for økt bruk av ferdige moduler.

Sammenlignet med produksjonsindustrien lider byggesektoren under lav lønnsomhet. McKinsey melder at produktivitetsgapet mellom de to bransjene for tiden er 1,7-ganger. De neste 15 årene blir kritiske, siden mengden urbane landområder er ventet å tredobles mellom 2000 og 2030, med totalt nesten 70 prosent av alle mennesker boende i urbane områder i 2050, skriver Metsä Wood i en pressemelding.

- Byggefirma drives vanligvis med små raskjenestemarginer, noe som betyr at relativt små reduksjoner i utgifter kan gi en markant positiv effekt. Å bruke prefabrikerte elementer kan være en løsning for å redusere byggekostnadene uten å redusere kvaliteten. Avhengig av størrelsen på investeringene, kan forskjellige nivå innen prefabrikering være lønnsomme selv om prisene hadde vært høyere enn de ville være for å bygge på anlegget, sier Matti Kuittinen, arkitekt og forsker ved Aalto-universitetet.

Fagfolk i byggebransjen: Prefabrikering bidrar til å holde tidsskjemaet
Byggeprosjekter blir ofte fullført for sene. Når forsinkelser i byggeprosjekter sammenlignes med budsjettsprekker, er tid en langt større faktor for lønnsomheten av et prosjekt. I følge fagfolk i byggesektoren hadde neste 70 prosent av prosjektene som brukte prefabrikerte produkter kortere tidsfrister og 65 prosent hadde reduserte budsjetter.

- Å utnytte alle muligheter når det gjelder reduksjon av overproduksjon, transport, omarbeid og ventetid hjelper med å redusere byggekostnader. Trimmet bygging takket være modularitet er en mulighet for å møte fremtidens behov i den globale byggesektoren, sier Juha Toimela, Vice President med ansvar for bygge- og utviklingsfirmaet SRVs forretningsvirksomhet i Finland.

Hvordan kan forhåndsproduksjon øke produktivitet?
Den økonomiske statusen til byggefirma tjener på å bruke tremoduler for bygging. I Sverige har den trimmede måten å styre fabrikker for forhåndsproduksjon av hus, vist seg å potensielt kunne øke produksjonen fra 10 prosent til utrolige 230 prosent. Avfall, utslipp av drivhusgasser og krav under konstruksjonsprosessen reduserer produktiviteten til byggesektoren. Fagfolk fra byggesektoren har rapportert at nesten 80 prosent av prosjekter der prefabrikerte produkter ble brukt, lagde mindre søppel.
- Vi burde fokusere mer på hastigheten av prosessen uten å ofre kvalitet. Kortere byggetid og enklere design fører til økt gevinst, men er også en mulighet til å møte de stadig raskere voksende kravene for urban bygging og bærekraft samtidig, bemerker Toimela. 

Modularitet forbedrer monteringsprosessen – og sparer tid og penger
Det kanskje største potensialet for å redusere konstruksjonsutgifter og å øke byggetid og -kvalitet samtidig ligger i smarte snarveier i byggingen. Modularitet og standardiserte detaljer forbedrer monteringsprosessen. Metsä Wood Kerto® LVL-forhåndsproduserte tak- og gulvelementer er basert på konseptet for å reise tak og gulv rask, basert på prefabrikerte produkter. Faren for ulykker og påfølgende forsinkelser på anlegget kan unngås ved å sette sammen prefabrikerte elementer. Prefabrikering kan også gi en rask og stabil løsning for midlertidig værbeskyttelse.

Raske fakta
•       Trimmet tilnærming til bygging er nødvendig: Innen 2050 vil 70 prosent av alle mennesker bo i urbane områder.
•       Nesten 70 prosent av prosjekter som bruker prefabrikering hadde kortere tidsfrister, 65 prosent hadde mindre budsjetter.
•       Nesten 80 prosent av prosjekter som bruker prefabrikering lagde mindre avfall.
•       Rask og stabil værbeskyttelse: Opptil 1500 m² Metsä Wood Kerto® LVL-takelementer kan settes sammen på én enkel dag.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår