Monterer bruelementene på Helgøy bru

 
Monterer bruelementene på Helgøy bruFoto: J.B Ugland
I dag, tirsdag 25. januar, starter Norges største kranskip jobben med å løfte på plass de seks 600 tonn tunge elementene som blir Helgøy bru.

— For oss er dette en stor milepæl. Norges største kranskip fra Ugland, løfter på plass de seks 48 meter lange betongelementene. Hele jobben tar cirka ei uke, forteller prosjektleder Åsbjørn Søyland i Rogaland fylkeskommune.

Bruelementene blir satt på 17 stålrørspeler som er festet i havbunnen i Helgøysundet. Når de seks betongelementene er på plass, blir stålrørspelen støypt ut.

— Helgøysundet er stengt og på grunn av sikkerheten ber vi publikum holde seg unna arbeidsområdet, oppfordrer prosjektlederen.

Arbeidet med brua startet våren 2020. Planen var å åpne brua i april i år. Øyfolket må være litt tålmodige før de blir landfast, for alt blir ferdig først i juni.

— Arbeidet med å få godkjent brua har tatt lengre tid enn ventet. Forsinkelsen får ingen konsekvenser og ferga går helt til brua blir offisielt åpnet, lover Søyland.

Fakta om Helgøy bru:

• Helgøy bru blir 270 meter lang og fire meter bred. Totalt er prosjektet 1880 meter vei med et kjørefelt og møteplasser.

• Et totalentreprise-prosjekt (som betyr at entreprenør prosjekterer og bygger) med en kostnadsramme på 72 millioner kroner.

• Hovedentreprenør er Vassbakk & Stol, i et arbeidsfellesskap med Skanska, som prosjekterer og bygger bru over Helgøysundet.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave