Motek investerer i hurtigladere for varebiler

 
Motek investerer i hurtigladere for varebilerMotek sitt nye hovedkontor og -lager i Alf Bjerckes vei i Oslo.
I forbindelse med bygging av nytt hovedkontor og lager, tar Motek bærekraftsarbeidet sitt til et nytt nivå ved å installere hurtigladere til varebiler. Slik blir veien til totalt nullutslippstransport enda kortere.

For å gjøre det lettere for sine transportører å gå over til helelektrisk transport, og som et ledd i Motek sin bærekraftsstrategi, er det viktig for Motek å implementere moderne og miljøstøttende løsninger for varetransport i det nye bygget deres.

– Produksjon og logistikk vil alltid være en viktig del av byene våre, og vi må ha like høye miljø- og bærekraftsambisjoner for disse byggene, som boliger og kontor. Dette har også Aspelin Ramm lang erfaring med, så i dette prosjektet er det gjenbruk av betong i dekket, bruk av miljøvennlige materialer, grønt tak med overvannshåndtering og i tillegg legger vi til rette for lading av både tung og lett transport for å nevne noe. Og ikke minst er det høyt prioritert at dette ikke kun skal være et miljøvennlig og effektivt bygg, det skal også legge til rette for gode og helsebringende arbeidsplasser, sier Kenneth Dahlgren, sjef for byutvikling og samfunn i Aspelin Ramm, i en pressemelding. 


Kenneth Dahlgren, sjef for byutvikling og samfunn i Aspelin Ramm og Jørn Sæbø, CFO - og Logistikkdirektør i Motek foran ladeportene som for tiden er under oppføring. Foto: Finn Ståle Felberg.

Når det nye hovedlageret i Alf Bjerckes vei 22 står klart, vil Motek kunne tilby hurtiglading av elektriske varebiler mens de laster på og av varer.

- Etablering av infrastruktur for lynlading av varebiler ved lagerportene er et viktig ledd i Motek sitt arbeid med bærekraft, og gir oss en unik mulighet til å elektrifisere store deler av vår distribusjon – samtidig som vi opprettholder minst like godt servicenivå på transporttjenester til kundene våre, sier CFO og Logistikkdirektør i Motek, Jørn Sæbø.

Ladestasjonene
Løsningen de har valgt er helt nyutviklet og leveres av ABB. ABB er et solid firma som siden 2011 har styrket sin satsing på lading av elektriske kjøretøy.

Systemet Motek skal ha består av to loading gates som hver har en kapasitet på 360 kW. Fra hver loading gate går det fire ladeuttak. Det betyr at man kan lade så mye som åtte varebiler samtidig.

Hvert ladeuttak leverer mellom 90–150 kW, avhengig av hvor mange ladeporter som er i bruk samtidig. Dette betyr at det vil ta ca. 10–15 minutter å lade 20 kWh, noe som tilsvarer en rekkevidde fra ca. 100 km og oppover.

 Støtte fra Klima-og energifondet
Selv om ladeanlegget var planlagt før søknadsprosessen startet, er Motek glade for å se at Oslo kommune anerkjenner jobben de gjør innen bærekraft og ønsker å støtte opp om dette. I juni i år ble søknaden om tilskudd til hurtigladere innvilget. Tilsagnet de fikk er på maksimalbeløpet på 1 million kroner. Dette hjelper dem med å dekke en del av det ferdige anlegget.

- Klimaetaten er glade for å se fremoverlente bedrifter satse på ny teknologi og gå foran. At Moteks samarbeidspartnere kan lade under lasting og lossing av varer, gjør beslutningen om å gå over til elektriske varebiler lettere for bedriftene, sier direktør i Klimaetaten, Heidi Sørensen, og legger til:

- Det er et teknologisk skifte på gang i vare- og nyttetransporten i Oslo. Vi ser at stadig flere nye, lette elektriske varebil kommer til og tar en større del av markedet. Med flere gode tilskuddsordninger som denne og Enovas støtte til kjøp av el-kjøretøy, samt gratis passering i bomringen, er det også lønnsomt å kjøre fossilfritt.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår