Muliggjør grønt skifte i Europa

 
Muliggjør grønt skifte i EuropaBildet: Fra venstre Olav Torstein Penne Pedersen (Produksjonsportefølje), Espen Skadal (Trading), Harald Von Heyden (Central Western Europe), Steffen Syvertsen (konserndirektør Kraftforvaltning), Atle Knudsen (Nordiske kundeløsninger), Therese Bjerke (Forretningsstøtte & Utvikling), Håkon Helgesen (Risk & Business Control).
Agder Energi har gjennom satsingen i det tyske kraftmarkedet fått tilgang til børsene som håndterer forvaltning av fornybar energi og optimering av desentral produksjon samt forbrukerfleksibilitetsmarkedene.

- Tyskland har de senere årene jobbet målrettet for å få mer fornybar energi inn i kraftnettet. For oss er vannkraften grunnleggende for å få mer fleksibel kraft til Europa. Til gjengjeld får vi tilgang til ledende teknologi og fremtidsrettede forretningsmodeller. sier Steffen Syvertsen, konserndirektør i resultatområde Kraftforvaltning i Agder Energi.

Konsernet skal bidra til å muliggjøre det grønne skiftet ved å selge ren energi, fleksibilitetsløsninger og optimering av desentral produksjon. Fleksibilitet tilbys ved å regulere opp eller ned produksjonen og forbrukeruttaket.

Tettere på verdikjeden

Som tidligere meldt fra Agder Energi er det gjort endringer i konsernstrukturen. Resultatområde Kraftforvaltning omfatter i tillegg til handel, kraftdisponering og sikring også markedsoperasjonsselskapene Entelios, Nordgröön, Agder Energi Solutions, LOS Energy og Enfo.

- På denne måten kommer vi tettere på alle leddene, helt fra den fornybare energien produseres via kraftforvaltning, håndtering av fleksibilitet, systemløsninger til salg og markedsoperasjoner, sier Syvertsen.

Smartere, oftere og billigere

Agder Energi ønsker med dette å la selskaper med unik spisskompetanse samarbeide om å utvikle nye løsninger for et marked som har stort behov for fornybar energi.

- Vi skal bruke tilgjengelig fornybar energi smartere, oftere og billigere. Derfor er vi er helt avhengig av å utvikle nye digitale forretningsmodeller hvor vi utnytter ny teknologi innen kunstig intelligens, sanntidsanalyse og store datamengder. Dette må vi gjøre for å lykkes i en industri som de neste årene vil gjennomgå historiske endringer, sier Syvertsen.

Fakta om resultatområdet kraftforvaltning:

• Forvaltet volum er 34,7 TWh (terrawattimer). Tilsvarer ca. 20 prosent av årlig samlet norsk kraftproduksjon
• Forvaltet effekt er 3 479 MW (megawatt)
• Resultatområdets forventede årsomsetning er ca. 8 milliarder norske kroner
• I resultatområdet inngår merkevarene LOS Energy, Enfo, Entelios, AE Solutions og Nordgröön (61,4%)
• Hovedkontor er i Kristiansand, men de 175 ansatte er fordelt på 11 lokasjoner i fire land (Norge, Sverige, Tyskland og Sveits).

Agder Energi har som visjon å bli et ledende konsern innen fornybar energi. Konsernets virksomhet omfatter produksjon, optimering, distribusjon og salg av energi, samt energitilknyttede tjenester. Agder Energi har rundt 1 400 ansatte. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår