Multiconsult skal prosjektere modernisering av Rød transformatorstasjon

 
Multiconsult skal prosjektere modernisering av Rød transformatorstasjon
Multiconsult skal prosjektere grunnarbeider samt nye bygg og konstruksjoner ved den omfattende moderniseringen av Rød transformatorstasjon i Skien kommune. Selskapet har nylig inngått også to andre avtaler om prosjektering av transformatorstasjoner.

Rød transformatorstasjon er en sentral stasjon på Østlandet, da den er viktig for overføring av strøm mellom Vestlandet og Østlandet, samt mellom Sørlandet og Østlandet. Det meste av anlegget er fra 1960-tallet og tiden er derfor moden for å skifte ut komponenter og modernisere bygninger i henhold til nye forskriftskrav. BRG Entreprenør AS har en totalentreprise for Statnett på moderniseringen, og Multiconsult skal utføre prosjekteringsarbeidet.

- Vi ser fram til et spennende og utfordrende oppdrag på Rød transformatorstasjon. I dette oppdraget vil vi trekke veksler på den solide kompetansen vi har på prosjektering av transformatorstasjoner i Multiconsult, sier avdelingsleder Lars Foyn i Multiconsult i en pressemelding. 

På Rød transformatorstasjonen skal det bygges nytt kontrollbygg med tilhørende kabelføringsveier, grunnarbeid og fundamenter i høyspentanlegget, nytt oppmøtebygg og garasjebygg, transformatorsjakter samt riving og fjerning av eksisterende bygningsmasse.

Styrker posisjonen innen elkraftmarkedet
- Med tildeling av Rød transformatorstasjon og flere andre prosjekteringsoppdrag av transformatorstasjoner styrker Multiconsult sin posisjon innen elkraftmarkedet, sier Karen Nybakke, seksjonsleder for Elkraft i Multiconsult.

Hun trekker frem ytterligere to nye oppdrag; Kolsvik transformatorstasjon for Statnett, samt Fåvang transformatorstasjon. Nylig inngikk Multiconsult også oppdrag om Salten transformatorstasjon, og selskapet er involvert i en rekke andre utbygginger og oppgraderinger.

- Prosjektene føyer seg inn i rekken av viktige elkraftprosjekter i Norge som Multiconsult har vunnet i løpet av de siste årene, og er en sterk tillitserklæring til det kompetente og tverrfaglige miljøet selskapet har bygget opp innen utredninger og prosjektering på elkraftområdet, sier Nybakke.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår