MUNCH og Multiconsult inngår samarbeid

 
MUNCH og Multiconsult inngår samarbeidI forbindelse med åpningen inngår MUNCH og Multiconsult nå et samarbeid. Foto: Einar Aslaksen/MUNCH.
Fredag 22. oktober åpner nye MUNCH i Bjørvika i Oslo. Multiconsult har vært en sentral aktør i realiseringen av det nye museet, og i forbindelse med åpningen inngår MUNCH og Multiconsult nå et samarbeid.

MUNCH forvalter arven etter kunstneren Edvard Munch, og museet inneholder mer enn 28 000 kunstverk, i tillegg til litterære dagbøker og skrifter. Multiconsult er et norsk ingeniørselskap som har vært en sentral aktør i realiseringen av nye MUNCH og en rekke andre store kulturbygg i Norge.

Nye MUNCH skal by på kultur for alle, og det nye bygget gir rom for nytenkning i tilbudet til publikum. Målet er å utvide forståelsen av hva et museum er, og åpne opp for helt nye opplevelser og perspektiver.

- Vi ser at Munch inspirerer på tvers av generasjoner og landegrenser, og for oss er det helt sentralt å ta vare på Munchs evige aktualitet. Selv om Multiconsult og vi opererer i svært ulike bransjer, ser vi at vi møter hverandre i kulturen og de sterke fagmiljøene; det handler om å se muligheter der andre ser begrensninger, god prosjektstyring og lagarbeid, lidenskap for faget og innovasjon. På hvert vårt felt skaper vi ny historie og bidrar til å bygge bro mellom fortid og framtid, sier Stein Olav Henrichsen, direktør på MUNCH.

Samarbeidet som nå er avtalt innebærer at Multiconsult og MUNCH vil profileres sammen, og samtidig at Multiconsult får tilgang til opplevelser ved og i regi av museet, til glede for selskapets samarbeidspartnere og ansatte.

- Det å få lov til å være med på å utvikle et slikt prosjekt som nye MUNCH betyr mye for Multiconsult som samfunnsbygger. Ikke minst det å bruke ingeniørkunst til å ta vare på kunstverkene til Norges mest kjente kunstner. Det er en stor inspirasjon for organisasjonen at vi setter spor etter oss, bidrar i samfunnsutviklingen, og realiserer noe som alle har et forhold til, sier konserndirektør Geir Juterud i Multiconsult.

Multiconsult har hatt rollen som prosjekterende på ingeniørfag fra skisseprosjektet i 2010, og gjennom hele prosjekterings- og byggefasen på oppdrag av Oslobygg. Nybygget er på 13 etasjer, er svært energieffektivt, har bærekraftige løsninger, og er utformet av arkitektkontoret estudio Herreros.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår