Nå åpner det nye hotellet i Voss

 
Nå åpner det nye hotellet i VossIdag åpner Scandic Voss. (Foto: Scandic).
AKTUELLE PROSJEKTER: Scandic Voss åpner nå hotellet i hjertet av Voss sentrum. Med 215 rom, 770 sengeplasser og møtefasiliteter for 350 personer, blir det bygdas største hotell.

av Therese A. Bolin/ Scandic

Hotellets sentrale beliggenhet skal trekke turister, forretningsreisende og lokale. Det er Backe Bergen as som har vært totalentreprenør, og verdien på prosjektet er antatt å være 220-240 millioner kroner.

Arkitekter på forprosjektet var både Nordic Office Of Architecture as, LINK Arkitektur as og Dark Arkitekter as, mens det var Dark Arkitekter som var arkitekter på prosjektet. Interiørarkitekter har vært Multiconsult Voss as.

 - Det blir vårt niende hotell i Bergen og omegn, og befester posisjonen vår ytterligere som den ledende hotellkjeden i vest. Med et tilbud som ikke finnes i bygda fra før, tror vi hotellet vil trekke nye besøkende til Voss, sier Asle Prestegard, fungerende administrerende direktør i Scandic Hotels Norge i en pressemelding.

Direkte tilgang til skibakkene

Med beliggenhet ved siden av jernbanestasjonen er det muligheter for utslippsfri adkomst til Scandic Voss. Hotellet ligger dessuten vegg i vegg med den nye gondolbanen som vil frakte gjestene direkte fra døren til skibakkene og fjellet på under syv minutter. DARK arkitekter lot seg inspirere av vestlandsk byggeskikk og materialbruk da de tegnet hotellet.

Støtter lokalt næringsliv

På nye Scandic Voss åpner restaurant Haik Grill & Bar med plass til 150 spisegjester. Her vil kjøkkenet servere matretter med lokal forankring, og på leverandørlisten står en rekke produsenter fra området.

– På restaurant Haik Grill & Bar skal både gjester og lokale kjenne seg hjemme. Vi satser på kortreist med råvarer fra leverandører som Vossabakst, Vossakjøtt, Underdals ost, Smalahovetunet, Evanger pølsefabrikk, Hardangergutane, Voss bryggeri, Voss fellesbryggeri med flere, sier Lunde.

Scandic Voss har et tett samarbeid med det lokale næringslivet og jobber blant annet med Destinasjon Voss for å sette Voss på kartet som et bærekraftig reisemål. Hotellet skal bli svanemerket innen utgangen av første driftsår.

 

Nybygg av hotell i Voss

Antatt totalverdi: 220-240 mill. kr

Byggestart:        august 2018

Ferdig: januar 2020

Tiltakshaver: Voss Stasjon - Hotell as,  

Leietaker: Scandic Hotels as

Totalentreprenør: Backe Bergen as

Arkitekt forprosjekt: Nordic Office Of Architecture as/ LINK Arkitektur as/ Dark Arkitekter as

Arkitekt: Dark Arkitekter as

Interiørarkitekt: Multiconsult Voss as

RI Akustikk:  Multiconsult Voss as

RI Byggeteknikk: Multiconsult Voss as

RI Elektroteknikk: Multiconsult Voss as

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår