Nå ber Grønn Byggallianse om innspill til nye BREEAM-NOR

 
Nå ber Grønn Byggallianse om innspill til nye BREEAM-NORDaglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev ber om innspill på den nye BREEAM-NOR 2021-manualen.
Nå åpner høringsrunden for neste versjon av BREEAM-NOR. Si din mening om hvilke krav Norges største miljøsertifiseringssystem for bygg bør stille.

Fredag 4. juni åpnet høringsrunden for den nye BREEAM-NOR 2021-manualen.

– Vi ønsker innspill fra aktører i hele verdikjeden i bygg- og eiendomssektoren velkommen. Bred forankring i markedet er svært viktig for å få et godt og nyttig verktøy, sier daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev.

Norges mest brukte miljøsertifisering for bygg
BREEAM har fått godt fotfeste i Norge og er landets mest brukte miljøsertifisering for bygg. BREEAM-NOR-manualen er et verktøy for å bygge og dokumentere god kvalitet med fokus på miljø og bærekraft.

Gjeldende BREEAM-NOR-manual ble lansert i 2016 og har siden gjennomgått to mindre revisjoner.

Siden høsten 2020 har Grønn Byggallianse samarbeidet med dedikerte fagpersoner fra ulike deler av bransjen om å videreutvikle og oppdatere manualens krav, slik at de skal være i tråd med dagens praksis og ambisjoner for bærekraft. 

Over 600 personer har vært innom arbeidet i en innspills- og analyserunde, samt innspill fra referansegrupper. 

Et strategisk råd (se medlemmene her), med representanter fra alle deler av næringen, har fulgt arbeidet tett og gitt råd underveis med hensyn til innretningen.

– Økt fokus på miljø og bærekraft
– Den nye manualen skal være tilpasset norske forhold og rammebetingelser anno 2021, samtidig som den er fremtidsrettet og stimulerer til økt fokus på miljø og bærekraft, og nytenking i både planlegging og bygging, sier Bramslev.

– BREEAM-NOR nærmer seg ti år i markedet og stadig flere benytter seg av verktøyet. Samtidig ser vi at flere og flere finansinstitusjoner etterspør sertifisering når de skal investere. BREEAM-NOR gir tryggheten de trenger. Det er en bekreftelse på prosjektet, og at produktet er mer relevant enn noen gang. Vi oppfordrer derfor bransjen til å sette seg grundig inn i forslaget og komme med innspill, sier Bramslev.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår