Nå er byggingen i gang

 
Nå er byggingen i gangAdministrerende direktør Ståle Rød i Skanska Norge (t.v.), statssekretær Tom Cato Karlsen og regionvegsjef Torbjørn Naimak tok de obligatoriske første spadetakene for E6 Helgeland sør mandag 15. mai. Foto: Marius S. Staulen
Første spadetak i prosjektet E6 Helgeland sør ble tatt mandag ettermiddag.

- Vi er glade for endelig å være i gang også i sør. E6 Helgeland er et viktig vegprosjekt både for regionen, landsdelen for øvrig og for alle som ferdes langs europavegen gjennom Nordland, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak i Statens vegvesen.

Markeringen av byggestarten skjedde mandag 15. mai, med tre symbolske spadetak av regionvegsjefen, administrerende direktør Ståle Rød i Skanska og statssekretær Tom Cato Karlsen. Markeringen skjedde på parsell fem, Åkvik-Mjåvatn, ved Sandvik nord for Mosjøen.

Full produksjon etter sommeren
E6 Helgeland sør består av syv delstrekninger (parseller) mellom Korgfjellet og grensa til Nord-Trøndelag.

- Byggeaktiviteten kommer til å tilta utover våren og sommeren. Nå er vi i gang nord for Mosjøen og snart bygger Skanska også sør for Tosenkrysset, E6/fv. 76. Etter sommerferien vil vi ha full produksjon, sier delprosjektleder Steinar Livik i Statens vegvesen.

Tidvis stengt veg
Byggeaktiviteten vil naturlig nok være merkbar både for naboer til anlegget og for trafikantene. Arbeidet medfører en del støy, nedsatt fartsgrense og tidvis stengt veg.

- Blant annet på strekningen Åkvik-Mjåvatn skal nye E6 gå nokså parallelt med dagens veg. Så når vi sprenger i linja må vi holde E6 stengt, i inntil 20 minutter av gangen, sier Livik.

Trafikanter oppfordres til å sjekke 175.no for til enhver tid oppdaterte trafikkmeldinger.

Ferdig i 2021
E6 Helgeland sør er ett av tre delprosjekter i pakken E6 Helgeland. Som søsterprosjektet lenger nord, bygges prosjektet ut etter en vegutviklingskontrakt. Den gir entreprenøren ansvar for både prosjektering og bygging av den nye vegen. I tillegg har Skanska ansvar for drift og vedlikehold av strekningen i 15 år.

Parsellene kommer til å bli åpnet fortløpende og i løpet av 2021 skal hele prosjektet være ferdig.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår