Nå med kjønnslikestilte byggebrakker

 
Nå med kjønnslikestilte byggebrakkerFoto: Erik Mårtensson
NCC har utviklet Nordens første personalbrakke med eneroms-garderober. Brakken bidrar til at NCC får en mer likestilt arbeidsplass i en bransje hvor 92 prosent er menn, og tilrettelegger for nåværende og fremtidige kvinnelige arbeidstakere.

– Vi håper dette tiltaket kan bidra til at flere kvinner føler seg ivaretatt og at flere søker seg til yrket. Dersom tiltaket viser seg å være en suksess, er nok dette noe vi ønsker å bygge videre på, sier Arnt Vidvei, HR direktør i NCC.

Svenske erfaringer overføres til Norge
Dagens byggebrakker har klassiske omkledningsrom med benker og rekker med knagger til klærne. Dusjene er plassert bak et forheng. Dette er et gammeldags konsept som ikke tar kvinners behov for privatliv i betraktning. Andre grunner som taler for eneroms-garderober er for eksempel kultur, seksuell legning, fysisk funksjonsnedsettelse eller simpelthen behov for personlig integritet.
Arbeidet med å forbedre garderobeforholdene er allerede satt i gang i Sverige og erfaringene derfra vil bli videreført også i Norge.

Moderne byggebrakker med individuelle båser og låsbar dør
Et av forslagene innebærer å ha individuelle dusjer med låsbar dør. Eventuelt at store omkledningsrom deles inn i mindre rom, der ett skal være beregnet for kvinner som begynner i arbeidslaget.
– Dette skal ikke være en spesialbrakke. Det er slik vi ønsker at personalrommene skal se ut på våre byggeplasser så fort det lar seg gjøre. Alle skal kunne føle seg komfortable og trygge i våre omkledningsrom, sier Christina Lindbäck, Senior Vice President Corporate Sustainability, NCC.
Prosjektet er gjennomført i samarbeid med Ramirent.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår