NCC bygger nye Jordal Amfi

 
NCC bygger nye Jordal AmfiEli Grimsby, byggherre og direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF (til høyre), gleder seg over å ha inngått kontrakt med hovedentreprenør for nye Jordal Amfi, avdelingssjef Marianne Brudevold Eek i NCC Norge AS. Partene skal nå samarbeide i en intensiv optimaliseringsprosess for å skreddersy Oslos nye hovedarena for ishockey. Bilde til fri bruk for presse. Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har i dag signert kontrakt med NCC Norge AS, som i sterk konkurranse med flere andre entreprenører vant anbudskonkurransen og blir totalentreprenør for nye Jordal Amfi. Kontrakten har en verdi på drøye 400 millioner kroner. Nye Jordal Amfi blir fossilfri byggeplass.

Bygger for fremtiden
– Vi er nå klare til å iverksette Oslo Bystyrets beslutning om å rive Jordal Amfi og bygge ny hovedarena for ishockey på Jordal. Vi skal sørge for å ta med oss noe av historien som ligger i den tradisjonsrike gamle ishallen, og bygge et nytt, ærverdig bygg for fremtiden, sier Eli Grimsby, byggherre og direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Grimsby er svært fornøyd med å få med seg NCC Norge AS som totalentreprenør for nye Jordal Amfi.

– NCC har gode erfaringer med gjennomføring av tilsvarende store prosjekter, og vi gleder oss til å gå inn i en intensiv optimaliseringsprosess med entreprenør for å skreddersy anlegget på best mulig måte, sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Prestisjeprosjekt
NCC Norge AS er et datterselskap av NCC AB, som er et av de ledende bygg- og eiendomsutviklingsselskapene i Norden med en omsetning på 52 milliarder SEK. De gleder seg til å ta fatt på det de kaller et prestisjeprosjekt i Oslo kommune.

– Vi er svært tilfreds med å være konkurransedyktige på bygging av en av Oslos viktigste nye idrettsarenaer, og gleder oss til å starte opp prosjektet, sier avdelingssjef Marianne Brudevold Eek i NCC Infrastructure, divisjon Civil Engineering.

Fossilfri anleggsplass
Som andre byggeprosjekter i Kultur- og idrettsbygg, skal også nye Jordal Amfi bygges fossilfritt. Det betyr at alle anleggsmaskiner på byggeplassen skal være elektriske eller gå på biodiesel. Det samme gjelder oppvarming og tørking av byggeplassen.

– Vi opplever at bransjen ønsker å strekke seg når vi konkretiserer krav om fossilfri anleggsdrift. Så langt det lar seg gjøre, er dette standardkrav hos oss i dag, sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

– Det passer NCCs strategiske satsing. Vi er kommet langt i det grønne skiftet, og kan tilby byggherrene en rekke bærekraftige løsninger og sertifiseringer, sier avdelingssjef Marianne Brudevold Eek i NCC Infrastructure.

Bredde- og eliteanlegg
Nye Jordal amfi skal bli Oslos hovedarena for ishockey. Den nye hallen skal, i likhet med dagens hall, være en ishall for både elite- og breddeidretten. Hallen skal utformes som en moderne arrangementshall med arealer til publikum, daglig drift, servering, møtevirksomhet, øvrige idrettsfunksjoner og media.

Fakta om Nye Jordal Amfi
Byggherre: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Entreprenør: NCC Norge AS
Arkitekt: Hille Melbye
Areal = ca. 11 550 m2BRA
Tribuneplasser = ca. 5 500 plasser
Antall plan = 4 stk. (de to øverste kan stenges av ved mindre arrangementer)
Fossilfri anleggsplass
Planlagt ferdigstillelse: September 2018

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår