NCC fikk medhold i ankesak på Lillehammer

 
NCC fikk medhold i ankesak på LillehammerIllustrasjonsbilde
Eidsivating lagmannsrett tilkjenner NCC 56,6 millioner kroner og gir NCC i stor grad medhold i ankesaken vedrørende byggeprosjektet Rosenlund på Lillehammer.

- Beløpet tilkjent i lagmannsretten kommer i tillegg til 63,1 millioner kroner som NCC ble tilkjent i tingretten i mars i fjor. Dermed har NCC gjennom to rettsrunder fått gjennomslag for krav på til sammen 119,8 millioner inkludert renter. NCCs samlede krav for tingretten utgjorde 155,8 millioner kroner, skriver NCC i en pressemelding.

Etter dommen i tingretten valgte byggherresiden å anke saken til Eidsivating lagmannsrett, noe som ble fulgt opp av motanke fra NCC. I ankesaken ble NCC nå tilkjent ytterligere 56,6 millioner kroner fra byggherren.

NCC har i lagmannsrettens dom fått langt større medhold i sitt krav på kompensasjon for kostnader som tilkom som følge av endrede grunnforhold. I tillegg fikk NCC medhold i sitt krav om fristforlengelse som følge av endrede grunnforhold og flom.

Dette medførte at byggherrens krav på dagmulkt bortfalt. NCC fikk også medhold i en rekke mindre endringskrav. Byggherren, på sin side, fikk ikke medhold i sine mangelskrav eller sitt krav som følge av garantikostnader mens tvisten pågikk.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår