NCC leverer Røykenbadet på rekordtid

 
NCC leverer Røykenbadet på rekordtidFra venstre: Erik Schroeder, daglig leder i Røykenbadet KF, Thomas T Olsen, anleggsleder i NCC, Ellen Krogsgård, prosjekteringsleder i NCC, Nina Eriksen, prosjektadministrator i Asplan Viak, Kåre Magnus Bråthen, anleggsleder i NCC, Torbjørn Rastad, prosjektleder i NCC. Foto: Cato Werner Gustavson/NCC
Røyken kommunes nye svømmehall og helsehus på Bråset, Røykenbadet, ble onsdag denne uken signert over til byggherren. Den nye svømmehallen ble oppført på rekordtid, noe som Røyken Eiendom utrykker glede over.

– Vi er meget fornøyde og ser frem til den offisielle åpningen av det nye og moderne anlegget den 14. januar neste år, Erik Schreuder, daglig leder for Røykenbadet KF.

Den nye og moderne svømmehallen har tre etasjer med en fasade kledd i Røyken-granitt. Bygget har et totalt areal på omtrent 8.350 kvadratmeter og har en verdi på 232 millioner kroner.

Badeanlegget inneholder fem basseng, samt sklier, treningssenter og et helsehus med blant annet legekontor, tannlege og fysioterapi. Terapibassenget kan heves og senkes med hydrauliske jekker for å bedre imøtekomme brukeres behov. Utvendig finner man en velværeavdeling med både boblebad og kaldkulp i tillegg til et lekeanlegg.

– Røykenbadet har vært et veldig interessant prosjekt med mange spennende tekniske løsninger. Vi har blant annet installert en teknologi innen vannrensning basert på en gjennomprøvd sandfilterløsning i stedet for en tradisjonell keramisk løsning. I tillegg ble det boret 32 energibrønner på 300 meter hver for å møte dagens og morgendagens energi- og miljøutfordringer, sier Torbjørn Rastad, prosjektleder i NCC.

Svømmehallen består også av et moderne treningssenter som blant annet inkluderer en spinninghall, et styrkerom, og regionens største klatrevegg på over 200 kvadratmeter. NCC startet for alvor byggingen av Røykenbadet i uke 48 i fjor da selskapet monterte byggets første prefabrikkerte betongelementer. Bruk av prefabrikkerte betongelementer i kombinasjon av NCCs spesialkompetanse innen bygging av svømmehaller og badeanlegg var en av hovedgrunnene til at bygget ble levert på rekordtid.

– Prosessen siden våren har vært god og vi er meget godt fornøyd med sluttresultatet. Vi har hatt en god dialog med entreprenøren hele veien, og de endringene som kom underveis har blitt avklart og løst på en god måte, sier Bård Rasch Haugen, prosjektleder hos Røyken Eiendom.

NCC fulgte selskapets eget «Grønn byggeplass»-konsept under hele oppføringen. Dette resulterte blant annet i en gjenvinningsgrad på avfall på 96 prosent.

Beskrivelse: Kombinert kommunal svømmehall og helsebygg
Byggetid: 3. kvartal 2015 – 4. kvartal 2016
Kunde: Røyken Eiendom/Røyken kommune
Entrepriseform: Totalenterprise
Kontraktverdi: 232 millioner kroner
Arkitekt: NUNO Arkitektur

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår