NCC vinner broprosjekter

 
NCC vinner broprosjekterBildet: Ny bro knytter sammen lokalveg med dagens fylkeseveg 562 mellom Lavik og Haugland på Askøy. Illustrasjon: vestlandfylke.no
NCC har fått i oppdrag av entreprenøren Sartor/Drange AS å utføre betongarbeidene for fire broer og diverse støttemurer i terreng på fylkesvei 562 mellom Lavik og Haugland på Askøy i Vestland fylke.

NCC gikk i anbudsfasen sammen med Sartor/Drange AS om å bli prekvalifisert for jobben, og blir nå UE av entreprenøren.

– Vi gleder oss til å komme i gang med denne jobben. Det blir spennende å løse utfordringene med de krevende brokonstruksjonene på en god måte. Dette er et prosjekt som passer oss godt, sier leder Henning Simonsen i NCC Civil West.

NCC skal utføre alt av betongarbeid for Sartor & Drange. Fire betongbroer samt diverse murer og cirka 1300 meter med murkroner, som til sammen vil utgjøre i overkant av 7000 kubikkmeter med betong.

De fire nye bruene skal gå over Pollelva, Hilleren, Berget og Kråvik. Det blir lagt til rette for myke trafikanter med å bygge en gang- og sykkelvei på hele strekningen, og en rekke avkjøringer skal samles. Betongarbeidene starter i august 2022 og vil pågå frem til høsten 2025. Oppdragsgiver er Vestland fylkeskommune.

Kontraktsverdien er på cirka 88 millioner kroner.

 

 
 
 
 

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Mest leste

    Siste papirutgave