Nedgang på igangsetting på 27 prosent

 
Nedgang på igangsetting på 27 prosentAdministrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger, mener at at det haster med å legge til rett for politiske avklaringer om ny boligbygging som kan være tilpasset husholdningens gjennomsnittlige inntektsnivå. (Foto: Boligprodusentenes Forening).
I Oslo er det en nedgang på 27 prosent for igangsetting av boliger i 2019 i forhold til 2018. På landsbasis er det lav igangsetting av nye boliger i 2019, ned 15 prosent fra 2018.

Igangsetting av boliger i hovedstaden er nå på samme nivå som i 2010, mens befolkningen siden den gang har vokst med 94.000 (16 prosent vekst fra 586.680).

 - Det er igangsatt ca. 34 000 boliger siden 2010, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding

Salget av nye boliger har økt med 36 prosent i 2019 sammenliknet med 2018. Dette salgsnivået må sees i sammenheng med at mange prosjekter er igangsatt i Oslo slik at salget fordeler seg mellom enda ikke igangsatte prosjekter, og boliger under oppføring og dels salg av ferdigstilte boliger. 

Med utgangspunkt i et årlig boligbehov nær 5.000 nye boliger, viser våre tall at det nå igangsettes 2000 færre boliger enn boligbehovet.

Boligprodusentenes Forening mener at det haster med å legge til rett for politiske avklaringer om ny boligbygging som kan være tilpasset husholdningens gjennomsnittlige inntektsnivå.  For å oppnå dette i Oslo mener de at man må regulere for det dobbelt av boligbehovet og at hastigheten på planprosesser bør halveres fra dagens nivå.

 - Boligprodusentene må satse enda mer på de kostnadseffektive boligkonseptene, og myndighetene må bidra til at planprosessene effektiviseres gjennom standardisering og digitalisering, sier Jæger i meldingen.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår