Nominert til Årets Trebyggeri

 
Nominert til Årets TrebyggeriNorconsult deltok i prosjekteringsgruppen for Romsdalsmuseet i Molde, som er ett av tre prosjekter nominert til Årets Trebyggeri 2016.
Norconsult deltok i prosjekteringsgruppen for Romsdalsmuseet i Molde, som er ett av tre prosjekter nominert til Årets Trebyggeri 2016. Vinneren av den gjeve prisen offentliggjøres under Byggedagene 29. mars.

Romsdalsmuseet - et markant arkitektonisk bygg i massivtre
Norconsult har, sammen med Reiulf Ramstad Arkitekter, bidratt med prosjektering av utfordrende tekniske løsninger innen byggeteknikk, VVS og elektro (RIB, RIV og RIE).

Romsdalsmuseet - Krona er et nytt publikums- og magasinbygg med formål å formidle lokal historie fra Romsdal. Det rommer mer enn 20 000 gjenstander, to millioner fotografiske negativer og 400 hyllemeter arkiver. I tillegg til publikumsarealer, er det i underetasjen gode brann- og tyverisikre magasin samt verksteder for konservering og restaurering av bygninger.

Vanskelig jobb for juryen
Utdeling av prisen og arbeidet knyttet til dette skjer i et samarbeid mellom Treteknisk, TreFokus og Byggeindustrien/bygg.no.

– Juryen hadde en vanskelig jobb i år. Antall innmeldte prosjekter til kåringen øker nå for hvert år, og svært mange av dem hadde vært verdige vinnere av prisen. Vi er veldig fornøyd med de tre kandidatene som er nominert, de viser bredden og kvaliteten vi nå ser i bruk av tre i byggeri, forteller daglig leder Aasmund Bunkholt i TreFokus til bygg.no.

Kriterier for bedømming:

  • Innovativ og/eller spennende trebruk
  • Høy arkitektonisk kvalitet
  • Energieffektivitet
  • Arealeffektivt og økonomisk byggeri
  • Bidratt til kompetanseutvikling hos involverte aktører
  • Bidratt til leverandørutvikling

De andre nominerte prosjektene er Steibrua, Alvdal og Moholt 50|50, Trondheim (studentboliger).

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår