Norconsult blir hovedeier av ASES

 
Norconsult blir hovedeier av ASESIllustrasjonsbilde / Shutterstock
Norconsult har kjøpt 80 prosent av aksjene i aksjeselskapet Svenskt Klimatneutralt Boende. Det betyr at Norconsult nå eier 100 prosent av selskapet og dermed også det patentsøkte produktet ASES.

I 2012 kjøpte Norconsult 20 prosent av selskapet Svenskt Klimatneutralt Boende og har siden den gang bidratt i utviklingen av energilagringssystemet ASES – Active Solar Energy Storage. ASES innebærer at man ivaretar, sesonglagrer og gjenvinner solenergi i bygninger – både om sommeren og vinteren.

- Konseptet er i tråd med Norconsults visjon om å skape verdier for samfunnet gjennom et aktivt samfunns- og eierengasjement. Ettersom den tidligere eieren, Skräddaregården Erikstorp AB og konsernsjef Jan-Erik Eskilsby, har besluttet å avvikle sitt engasjement i selskapet, er det naturlig at Norconsult kjøper de resterende aksjene, heter det i en pressemelding fra Norconsult.

Teknologien har blitt testet siden 2008 og kan brukes til å bygge svært energieffektive passivhus, uten å måtte ta hensyn til passivhusenes arkitektoniske begrensninger. Teknologien kan implementeres i alle typer bygninger for å redusere driftskostnadene, noe som sørger for betydelige årlige besparelser for grunneieren.

ASES tar utgangspunkt i at bygningen varmes opp ved hjelp av solenergi hele året. Den store mengden solenergi som produseres i løpet av sommeren, lagres til vinteren og brukes når den trengs mest. Systemet anbefales først og fremst for nybygg, men kan i mange tilfeller også brukes i eksisterende bygninger for å redusere klimapåvirkningen.

- Norconsult ser dette som en mulighet til å fortsette å bygge så effektivt som mulig, samtidig som det er bra for både miljøet, lommeboken og samvittigheten. Norconsult tror helhjertet på konseptet og kommer med sin kompetanse innen geoteknikk, arkitektur, installasjonsteknikk og hydrogeologi til å fortsette å videreutvikle produktet og få det ut på et bredere marked, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår