Nordic BIM Group kjøper Anavitor AB

 
Nordic BIM Group kjøper Anavitor ABIllustrasjonsbilde: Getty Images
SVERIGE: Nordic BIM Group kjøper Anavitor AB fra Informationsbyggarna. Ambisjonen er å styrke tilbudene innen løsninger for LCA og et bærekraftig byggemiljø

- Med denne transaksjonen styrker Nordic BIM Group posisjonen ytterligere innen arkitektur,
konstruksjon og eiendom. Anavitor LCA er et program for Life Cycle Assessment (LCA) som
er integrert med BIM. Anavitor LCA kobler seg til lokale landsspesifikke miljødatabaser og
bruker produsentenes EPD (Environmental Product Declaration), skriver Nordic BIM Group i en pressemelding.

Gode beslutninger

- Anavitor LCA er en løsning som hjelper kundene med å beregne og redusere den miljømessige påvirkningen basert på design, valgte materialer og produkter samt transport av materialer. Ved å bruke BIM sammen med Anavitor LCA er nøyaktigheten i LCA svært høy og gir brukeren muligheten til å ta ansvarlige og økonomisk gode beslutninger. Dette ved å designe bygninger og infrastrukturprosjekter, uavhengig av om det er nye prosjekter, rehabilitering/ombygging eller riving, sier Jörgen Nylund, CEO i Nordic BIM Group.

- Jeg er veldig glad for dette strategiske oppkjøpet. Anavitor LCA passer veldig godt inn i vår virksomhet på flere områder:

• til vår visjon om "Å være en viktig bidragsyter til et bærekraftig byggemiljø"
• til vårt Green BIM Certificate
• til våre eksisterende BIM-løsninger
• til våre kunders behov for å overholde økte miljøkrav

Ser et stort potensial

- Det er fint å kunne betjene våre kunder med et verktøy som effektivt beregner karbonavtrykket. Vi vil fortsette å investere i programvareplattformen og gjøre den tilgjengelig for internasjonale brukere allerede i år, sier Nylund videre.

Partnerskapet med Informationsbyggarna AB passer veldig godt, ikke bare for LCA, men også for deres BIM-kunnskap og kapasitet innen markedet vi begge opererer i, understreker han.

- Med Nordic BIM Groups mange BIM-eksperter og store kundebase ser vi et stort potensial i dette partnerskapet. Etter min mening er Nordic BIM Group det perfekte hjemmet for Anavitor LCA hvor løsningen kan tas til neste nivå og langt utover det. Det føles bra at Nordic BIM Group har styrken til å satse på denne virksomheten og gjøre mange prosjekter og eiendommer mer bærekraftige, sier Jan-Mikael Kristiansson, CEO i Informationsbyggarna AB avslutningsvis i pressemeldingen.

Om Nordic BIM Group:

Nordic BIM Group er et programvare-og konsulentselskap som spesialiserer seg på å gi virksomheter et digitalt fortrinn ved å tilpasse BIM-og PropTech-produkter til nordiske markedsforhold. Visjonen er å være en betydelig bidragsyter til en bærekraftig bygg-og eiendomsbransje.Nordic BIM Group har ca 60 ansatte i Norge, Sverige og Finland. Nordic BIM Group er en nordisk distributør av Archicad, Solibri og TwinView. I tillegg utvikler
bedriften også BIM Intellectual Property Rights. Gruppen har kontorer i Helsinki, Oslo og Stockholm. Nordic BIM Group's omsetning er ca. 20M Euro. Nordic BIM Group's majoritetseier er Evolver Equity.

Om Informationsbyggarna:

Informationsbyggarna leverer digitale bygge- og eiendomsinformasjon, ved å
kombinere unik kompetanse med de mest moderne verktøyene som er tilgjengelige. Dekker
alt fra byggeprosjektertil eiendomsforvaltning. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave