Nordomatic ruster opp i Norge

 
Nordomatic ruster opp i NorgeBildet: - Både i private virksomheter og i offentlig sektor er det et stort etterslep når det gjelder optimalisering av tekniske installasjoner i Norge, forteller Kristian Findstrup.
Med ansettelsen av danske Kristian Findstrup som ny prosjektdirektør ruster smarthuskonsernet Nordomatic seg for vekst i Norge.

- Nye digitale løsninger for optimalisering av eiendomsdrift og ansettelse av flere medarbeidere i entrepriseavdelingen skal doble omsetningen i Nordomatics servicevirksomhet, sier administrerende direktør Erik Nordli i Nordomatic Norge AS, i en pressemelding.

Vekstambisjonene er store hos smarthusoperatøren Nordomatic. Økt fokus på grønne løsninger i samfunnet passer godt inn i et konsern som har som formål å drifte bygninger på en mer effektiv måte. Med utgangspunkt i en konsernomsetning som nærmer seg 900 millioner svenske kroner og en stab som i Danmark og Sverige har passert 600 ansatte, er øynene nå rettet mot Norge, som ifølge Nordomatic har et kjempepotensial.

Dobling innen 2022

I 2017 ble SD Consult med base i Oslo kjøpt opp av Nordomatic, og i løpet av de tre siste årene har staben vokst fra 15 til 25 ansatte. Men ambisjonene er enda høyere i den norske delen av virksomheten, der spesielt den nye Enterprise-enheten skal bidra til veksten i servicevirksomheten og sikre markant flere installerte smarthusløsninger i hele landet.
- I Norge har vi en stabil og sterk kundeportefølje, der tillit, kompetanse og partnerskap er bærende verdier i samarbeidet. Disse skal vi holde fast ved og videreutvikle med flere nye kunderelasjoner i årene som kommer. Vi har satt oss som mål å doble omsetningen i løpet av de neste 2–3 årene, sier Nordli.

Tung bransjeerfaring

- Som erfaren smarthusoperatør kan Nordomatic hente kunnskap fra en stor kundebase i flere land når nye løsninger skal designes, og når eksisterende installasjoner skal optimaliseres. De enorme datamengdene og de mange dokumenterbare resultatene kommer både våre eksisterende og nye kunder til gode, understreker Erik Nordli, som har iverksatt en ny og ambisiøs vekstplan for den norske virksomheten. Danske Kristian Findstrup, som har tung bransjeerfaring både faglig og innen ledelse fra tekniske lederstillinger i både Danmark, Sverige og Norge, er derfor nettopp hentet inn som ny prosjektdirektør for å realisere vekstplanene i den norske virksomheten sammen med Erik Nordli.

Kjempepotensial

- Både i private virksomheter og i offentlig sektor er det et stort etterslep når det gjelder optimalisering av tekniske installasjoner i Norge. Staten gir nå store tilskudd til energieffektivisering i sykehus, skoler og kontorbygg. Sammen med ønsker fra markedet om å bidra til et grønt skifte og krav om bedre lønnsomhet i eiendomsdrift ligger det et kjempepotensial i begge disse sektorene de neste 10–15 årene, forteller Kristian Findstrup.

Han understreker at veksten ikke bare skal komme fra direkte kunder i offentlig og privat sektor, men også gjennom indirekte kunder som større totalentreprenører, som ofte har større eiendomsforvaltere som kunder.
- Særlig i et marked som er i rask teknologisk utvikling er det viktig å kjenne sin besøkelsestid i verdikjeden – og at de ulike aktørene kjenner oss. Derfor skal vi i den norske virksomheten være mer synlige blant de entreprenørene som trenger en profesjonell partner innen smarthusløsninger, forteller Kristian Findstrup, som inntok direktørstolen 1. februar og allerede er i gang med å screene søkere til de mange ledige stillingene.

Erfaren nordisk lederprofil

Etter artium ved Fredericia Gymnasium i Danmark utdannet Kristian Findstrup seg til elektriker og el-installatør. Gjennom årene har han blant annet vært reisemontør for ABB Electric i Sverige, og senere kom han til TAC by Schneider Electric, der han jobbet seg opp fra prosjektleder i Danmark til prosjekt- og servicedirektør i Norge. Han kommer nå fra stillingen som distriktssjef i GK Inneklima AS.

Fakta om Nordomatic:

• Nordomatic-konsernet er en av Nordens ledende uavhengige leverandører av smarte automatikkløsninger innen energi og miljø til eiendoms-, installasjons- og byggevirksomheter.

• I Norden sysselsetter konsernet som helhet godt over 600 personer og omsetter for ca. 880 millioner svenske kroner.

• Blant de norske kundene er Oslo kommune, KLP og en rekke mellomstore eiendomsforvaltere. I tillegg løser virksomheten svært spesialiserte oppdrag innen bygningsautomatisering (BMS) og sentral tilstandskontroll og -styring (CTS) som underentreprenør for en rekke av landets største teknologientreprenører.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår