- Norge har ikke stoppet opp!

 
- Norge har ikke stoppet opp!Bildet: - Finn digitale hjelpemidler som kan hjelpe deg og bedriften din, er en av oppfordringene fra artikkelforfatteren. Illustrasjonsbilde: Getty Images
KOMMENTAR: - Norge har ikke stoppet opp. Myndighetene har ikke stilt krav om at byggeplassene skal stanses.

Av Tom-Erik von Krogh-Martinsen, daglig leder og grunnlegger av CHECKD.

Norge skal bygges, og det kan ikke bygges fra et hjemmekontor. Vi må ikke glemme at alle som jobber på en byggeplass ofte er ute i god og frisk luft, og med god avstand til kolleger. Derfor er det ikke noe problem å fortsette å utføre arbeidet. Det man derimot ikke skal gjøre er å samles på en dårlig ventilert anleggsbrakke for å holde byggemøte og diskutere oppgaver. Disse byggemøtene og den oppgavediskusjonen kan man gjøre digitalt ved hjelp av digitale verktøy.

Det sier seg selv at håndverkere ikke kan gjøre jobben sin fra et hjemmekontor, men det er ikke dermed sagt at de også må trykkes sammen i ukentlige byggemøter for å oppdateres om fremdrift, utestående oppgaver, endringer og viktige beskjeder.

‍Vi ser at flere kunder viser til langt bedre effektivitet og kontroll ved å redusere antall byggemøter og øke bruk av digital oppgavehåndtering, kommunikasjon og rapportering. Bare forrige uke registrerte og delegerte én av våre kunder over 400 oppgaver til sine 11 underentreprenører på ett enkelt prosjekt. Underentreprenørene får ikke bare en liste over utestående oppgaver og endringer, men også stedsangivelse i byggets 7 etasjer og over 100 leiligheter. Oppgavene mottas, aksepteres, utføres og dokumenteres av de ansvarlige selskapene, og hovedentreprenøren godkjenner og lukker, eller ber om ytterligere utbedringer og returnerer oppgaven.

Vi vet alle hvor hardt folk i byggebransjen jobber. Åtte til ti timer med kroppsarbeid, svette, enkle spise- og skiftebrakker er normalt. Dette gir store muligheter for overføring av smitte. Hygiene og renholde på byggeplassenes sanitæranlegg er ofte mindre strenge enn i et kontormiljø. Slik trenger det likevel ikke være, og det er ikke store ekstra kostnader som skal til for å  endre dette.

Vi i CHECKD vil i dagene fremover å komme med gode tips og råd basert på myndighetenes anbefalinger. Når støvskyen endelig legger seg, er vårt mål at byggebransjen står klar med piggsko for å gi full gass. Derfor er det viktig at vi bruker denne tiden til å gjøre det vi ellers ikke har tid til. Nemlig å planlegge godt.

• Finn digitale hjelpemidler som kan hjelpe deg og bedriften din
• Kartlegg gode rutiner
• Hold digitale byggemøter og diskusjoner
• Lag en god plan
• Finn ut hvordan dere skal håndtere oppgaver

Vi ønsker alle sammen lykke til i den tiden som vi nå er i. Dette kommer til å gå over!

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave