Norsk pipeprodusent utfordrer gigantene

 
Norsk pipeprodusent utfordrer giganteneVL Panelpipe kan males som resten av rommet. Med Byggforskriftene Tek-17 er det gamle kravet til ildsted borte. (Foto: VL Produksjon)
Pipene som monteres i nye boliger produseres i USA, Asia eller EU. Med norsk patent og norsk produksjon tar VL Produksjon fra Aurskog opp kampen mot selskaper som Schiedel og Icopal.

– Ideen til dette patentet kom ikke over natten. Piper og peis har vært jobben min i 30 år, og nå har vi funnet en løsning for de som ønsker et alternativ til stålpiper og murpiper i stuen sin, sier Inge Holt som er gründer og eier av VL Produksjon som produserer VL Panelpipe, i en presemelding.
I dag domineres markedet av stålpipen, som lenge har vært et interiørelement midt i stuen, gjerne i tilknytning til en frittstående peisovn. Store elementpiper som mures opp i boliger er det andre vanlig pipealternativet. Holt mener at VL Panelpipe kan bli både byggmesterens og boligeierens beste venn.

Enkel montasje
– Pipen kan monteres av en snekker på en halv dag. Den har lav vekt, tar liten plass og leveres som et byggesett. Hele byggeprosjektet tar mindre tid. Pipen er enkel å montere, og like brannsikker som en vanlig elementpipe. Og så kan den males som resten av rommet, sier Holt.
VL Panelpipe distribueres nå via Optimera/Monter, og er allerede blitt tatt bruk hos en del utbyggere landet rundt. Eierne har investert over tre millioner i produksjonsutstyr, og i 2017 startet produksjonen i Aurskog i Akershus. De store pipeleverandørene til boligbyggere i Norge er internasjonale selskaper som Schiedel, Icopal, Leca, mfl. Jeg mener vi har funnet en virkelig utfordrer i VL Panlepipe, sier Holt.

Males som resten av rommet
Holt mener forbrukerne kommer til å ønske seg pipen fordi den er en integrert del av rommet, og fordi den tar lite plass i stuene til folk.
– VL Panelpipe er laget av et materiale som kan males som resten av rommet. Ingen overflater av stål eller mur, sier Holt.

Hemmeligheten
VL Panelpipe er et norsk patent som er skreddersydd for de nye forskriftene for boligbygging.
– Hemmeligheten er en unik platekvalitet, og en unik metode for å pakke platene rundt et røykrør, sier Holt.
Byggeforskriftene Tek-17 krever at boligbyggere fører opp pipe, mens det gamle kravet til ildsted er borte.
– For de som ikke ønsker ildsted, er VLPanelpipe et godt valg. Dessuten er det enkelt å koble på en ovn eller to i etterkant, når huseieren selv måtte ønske det sier Holt. Pipen kan også plasseres inntil brennbart – både vegg og hjørne.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave