Nullutslippsbygg – vi får det til!

 
Nullutslippsbygg – vi får det til!Bildet viser Powerhouse Brattørkaia, ett av ni ZEB-pilotbygg. Ill.: Snøhetta, Mir Arkitekter
Den aller siste ZEB-konferansen arrangeres i Trondheim i januar 2017. Møt opp, og bli oppdatert på det siste innen nullutslippsbygg.

Forskningsperioden til forskningssenteret Zero Emission Buildings (ZEB) går mot slutten. I løpet av de siste årene har partnerne i senteret utviklet kunnskap og løsninger for fremtidens bygningsstandard; nullutslippsbygg. Noen av de mest nytenkende aktørene i norsk byggenæring har vært med på å utvikle alt fra nye materialer til store pilotbygg.
– ZEB har gjennom åtte år demonstrert store miljø- og samfunnsøkonomiske muligheter knyttet til fremtidens nullutslippsbygg. Store og seriøse aktører har fulgt opp med pilotbygg som bryter barrierer og viser vei mot et grønnere samfunn, sier styrerepresentant i ZEB og direktør i Skanska Teknikk, Rune Stene.
Viser fram hovedresultater
ZEB-konferansen 2017, som finner sted i Trondheim 19. januar, vil vise frem noen av senterets hovedresultater, og foreslå hvor veien bør gå videre.

– Delta på konferansen for å se hvordan forskning og innovasjon i byggenæringen har bidratt til å utvikle en ny bygningsstandard – nullutslippsbygg. Alt fra nye isolasjonsmaterialer til store pilotbygg vil presenteres, sier leder i ZEB, Arild Gustavsen.– Konferansen vil være nyttig for alle som skal være med på å realisere bygninger med høye miljøambisjoner, sier ZEB koordinator Ruth Woods.

Følgende temaer vil bli diskutert på konferansen:
• Avanserte materialteknologier
• Energieffektive og klimatilpassede bygningskonstruksjoner
• Energiforsyning og tekniske installasjoner
• Bruk, drift og implementering
• Pilotbyggene i ZEB
• Ringvirkninger av ZEB


Paneldebatt
Etter foredragene bli det paneldebatt (refleksjon over ZEB og veien videre). Deltakere er Harald Nicolaisen (Statsbygg), Tine Heggli (Snøhetta), Kim Robert Lisø (Skanska), Anne Grete Hestnes (NTNU), Hanne Rønneberg (SINTEF Byggforsk), Inger Andresen (NTNU), Øyvind Mork (Asplan Viak).
Tid: 19. januar 2017, kl. 09:30–17:30
Sted: Scandic Nidelven, Trondheim

Les mer og meld deg på her

FAKTA om ZEB
ZEB (The Research Centre on Zero Emission Buildings) er ett av 8 nasjonale forskningssentre for miljøvennlig energi (FME) etablert av Norges forskningsråd som startet opp i 2009. ZEB er finansiert av Forskningsrådet og 25 partnere fra byggeindustrien og offentlige virksomheter. Hovedmålet for ZEB er å utvikle konkurransedyktige produkter og løsninger for eksisterende og nye bygninger, som vil føre til markedsgjennombrudd for nullutslippsbygninger. Fakultet for arkitektur og billedkunst ved NTNU er vert for senteret, og leder det i samarbeid med SINTEF Byggforsk.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår