Ny bærekraftssjef hos Xella

 
Ny bærekraftssjef hos Xella
I mars begynte Claus Frisch hos Xella som ny Head of Technical & Sustainability. Med en fortid hos de store selskapene Knauf og Rockwool, tilrer han med både solid byggebakgrunn og lang erfaring innen energioptimering.

Claus ser frem til å fortsette tempoet på Xellas bærekraftsreise og videreutvikle gamle så vel som nye grønne initiativ. 

Den grønne omstillingen er godt i gang i den norske byggebransjen, og spesielt hos Xella som utvikler og produserer systemløsninger i kalksandstein og porebetong.
– Det har skjedd og skjer mye innen bærekraft i byggebransjen de siste årene. Det er derfor veldig spennende å gå inn i en bedrift som allerede har utviklet flere fantastiske grønne løsninger. Jeg ser frem til å bygge videre på det sterke grunnlaget i tett samarbeid med kunder, bransjen og Xellas organisasjon basert på gjeldende og fremtidig regel- og lovverk, sier Claus Frisch.

De første stegene er tatt

Xella har de siste årene lansert flere grønne initiativ og prosjekter og historisk sett har selskapet vært i front når det gjelder den grønne omstillingen.
– Claus stiger om bord i et skip som allerede har vind i seilene. Det betyr imidlertid ikke at vi er i mål og bare kan lene oss tilbake – tvert imot. Claus er i likhet med Xella ekstremt ambisiøs og fokusert på å bidra mest mulig til den grønne omstillingen, sier Fredrik Johansson, CEO Scandinavia i Xella.

Hybridrolle skal skape bærekraftig synergi

Claus Frisch er opprinnelig utdannet tømrer og snekker, men har de siste årene primært jobbet som rådgiver og ansvarlig for energioptimering i ulike bedrifter i byggebransjen. I Claus sin nye rolle vil han være omdreiningspunktet for å styrke synergien mellom Xella sin grønne omstilling og den generelle tekniske utviklingen samt produksjon.

– Alle i bransjen, fra prosjekterende til entreprenører, må i økende grad forholde seg til bygningers klima- og miljøavtrykk. Xellas første steg er tatt, men det er fortsatt et stort utviklingspotensial, så vi må ikke hvile på laurbærene. Min hybridrolle som ansvarlig for bærekraft og det tekniske gjør det mulig å skape en synergi som gjennomsyrer organisasjonen fra hovedkvarteret i Tyskland til våre skandinaviske avdelinger. Dette må skje i tett samarbeid og dialog med mine kolleger, våre leverandører, samarbeidspartnere og kunder, avslutter Claus Frisch.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave