Ny BREEAM-NOR-manual lanseres i 2022

 
Ny BREEAM-NOR-manual lanseres i 2022Bildet: Viel Sørensen, leder for BREEAM i Grønn Byggallianse. Foto: Finn Ståle Feldberg/GBA
Under BREEAM-NOR-konferansen – fra ord til handling 25. november 2021 kommer en forsmak på den nye manualen som er i vente.

– De store endringene i lovverket som skjer akkurat nå, fører til at vi må utsette lanseringen av BREEAM-NOR til 2022. Dette vil sikre at manualen er i tråd med de nyeste kravene og kan brukes i lang tid framover.

Det sier Viel Sørensen, ansvarlig for BREEAM i Grønn Byggallianse, i en pressemelding.

Taksonomi og teknisk forskrift

Sørensen viser til forslag til endringer i teknisk forskrift, som nå er på høring og etter planen trer i kraft 1. januar 2022. Et forslag som vil påvirke den nye BREEAM-NOR-manualen er krav om klimagassregnskap for alle bygg og muligheten for lempinger i u-verdikrav hvis man oppnår reduksjon i CO2-utslipp fra materialer.
– I tillegg trenger vi avklaringer om hvordan Norge skal implementere EUs taksonomi for bærekraftig finans før vi lanserer manualen. Det er spesielt viktig å få på plass en definisjon av nesten null-energi bygg i Norge, sier Sørensen.

Stort engasjement rundt BREEAM-høring

Nye BREEAM-NOR har vært på høring over sommeren, noe som har resultert i mange gode og konstruktive innspill fra næringen.
– Vi er veldig glade for engasjementet næringen viser. Mange sier også at manualen nå får et betydelig løft. Da er det viktig at den har tatt opp i seg de nye forskriftskravene på klimaområdet. BREEAM-NOR er fortsatt er et kvalitetsbevis som viser at bygget har gjort mer på bærekraft enn lovverket krever, sier Sørensen.
Den nye lanseringsdatoen for BREEAM-NOR blir 28. februar 2022.

BREEAM-NOR-konferansen

25. november 2021 arrangerer Grønn Byggallianse BREEAM-NOR-konferansen – fra ord til handling.
– Mange er spente på endringene og selv om lanseringen utsettes, vil vi på konferansen vise hva som kommer i den nye manualen, forteller Sørensen.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave