Ny digital tjeneste fra Plan- og bygningsetaten

 
Ny digital tjeneste fra Plan- og bygningsetaten
– Vi lanserer en digital tjeneste for å bestille forhåndskonferanser i byggesaker, sier prosjektleder Kari Befring Bjørnstad. – Tjenesten kan brukes av både profesjonelle og private.

Totalt er det ca. 900 slike møter i året mellom søkere som har byggesaker og Plan- og bygningsetaten. Flertallet av de som bestiller forhåndskonferanse er profesjonelle brukere som arkitekter, utbyggere og eiendomsutviklere.

– Hensikten med en forhåndskonferanse er at søkerne skal få tidlige avklaringer på spørsmål de har til byggeprosjektet sitt. Da blir det enklere å planlegge videre, sier Bjørnstad. – Møtet er derfor et nyttig verktøy for både søkerne og oss.

Den digitale tjenesten erstatter et papirskjema. For å bruke tjenesten logger brukeren inn med MinID eller BankID, og deretter søker man opp den eiendommen man vil bygge på.

– Deretter får brukeren noen spørsmål slik at vi i Plan- og bygningsetaten kan forberede oss bedre på møtet, sier Bjørnstad. – Her kan søkeren velge mellom flere temaer for møtet, og det er også mulig å skrive inn egne spørsmål til oss, samt at man kan legge inn møtedeltagere og laste opp dokumenter.

Brukeren får en bekreftelse på bestillingen på e-post, og denne bekreftelsen blir også lagret på «Min side» på Oslo kommunes nettsider. Plan- og bygningsetaten tar deretter kontakt for å finne en møtedato.

– Vi håper at dette gjør forhåndskonferansene både enklere og mer effektive for brukerne og oss, sier Bjørnstad. – Det er mange byggesaker i løpet av ett år, og vi tror derfor at denne tjenesten får stor nytteverdi.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår