Ny gebyrforskrift ut på høring

 
Ny gebyrforskrift ut på høringIllustrasjonsbilde: Getty Images
- Vi sender ny gebyrforskrift for plan- og byggesakstjenester på høring, sier Torge Railo, assisterende direktør i Plan- og bygningsetaten.

– Den største forskjellen fra tidligere er at vi knytter gebyrene tettere opp til hvor mye ressurser vi bruker på saksbehandlingen. Det betyr at komplekse saker får høyere gebyrer, mens vi ønsker å holde prisen på enkle saker nede, sier Railo i en pressemelding.

Gebyrforskriften fastsetter hvilke gebyrer som gjelder for Plan- og bygningsetatens tjenester etter plan- og bygningsloven, matrikkellova, forurensningsloven og eierseksjonsloven. Det er flere årsaker til at gebyrforskriften må revideres.

- Forskriften må endres for å komme i samsvar med ny eierseksjonslov. I tillegg ønsker vi å premiere klimavennlige prosjekter med rabatter, sier Railo videre.

Dette betyr at rabatter som gjelder FutureBuilt-prosjekter blir videreført, samt Plan- og bygningsetaten foreslår ny rabattordning for prosjekter som blir sertifisert «outstanding» eller «excellent» etter miljøsertifiseringsverktøyet BREEAM-NOR eller annen tilsvarende ordninger. I forslaget er det også lagt inn rabatt for prosjekter som oppfyller blågrønn faktor (BGF) i tråd med Oslo kommunes veileder, og for tiltak som bidrar til at utslippsmålene i Oslo kommunes klimastrategi nås. Rabatt for innsendte planer uten behov for utarbeidelse av planalternativer bortfaller.
Plan- og bygningsetaten legger stor vekt på at forskriften så langt som mulig skal være lett forståelig for brukerne og gi forutsigbarhet. En del viktige forutsetninger og nødvendige presiseringer av hvordan bestemmelsene skal forstås er nå lagt inn i selve forskriftsteksten.

- Dette betyr samtidig at forskriften har blitt lenger, men samtidig mener vi at det nå vil være enklere for brukerne å få en klar oversikt over hva saksbehandlingen vil koste, sier Railo avslutningsvis.

Høringsdokumentet ligger her 

Høringsfristen er 26. oktober 2020.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår