Ny leder for arkitektur i Henning Larsen

 
Ny leder for arkitektur i Henning LarsenBildet: Frank Nodland. Foto: Snøhetta
Til å lede sine 100 arkitekter, lysdesignere og interiørarkitekter har arkitektselskapet Henning Larsen nå ansatt Frank Nodland.

Frank Nodland (49) kommer fra stillingen som prosjektleder hos Kristin Jarmund Arkitekter. Han har nesten 20 års erfaring som seniorarkitekt i Snøhetta, hvor han også har hatt lederansvar. Nodland er vant til å jobbe med høye faglige ambisjoner og gjenkjenner dette hos Henning Larsen. Han motiveres av muligheten til å utvikle en sterk internasjonal merkevare i Norge. Direktør i Henning Larsen Norge, Hilde Nordskogen, så nettopp etter denne drivkraften i en leder. Da Henning Larsen fusjonerte med Rambøll i 2021, ble det et av Norges største arkitektmiljøer. 

– Å finne lederen for hundre medarbeidere, som skal sette den strategiske og faglige retningen for vår største divisjon, er ingen enkel oppgave. I Frank har vi fått en særdeles faglig kompetent leder, med høye ambisjoner for merkevaren vår, og som ser mulighetene i markedet, sier Nordskogen.
Siden Henning Larsen etablerte seg i det norske markedet i fjor, har Nordskogen jobbet med å sette sammen ledergruppen. I januar ble tidligere statssekretær, Maren Hersleth Holsen valgt til å lede den nest største divisjonen, Plan & Urbanisme.

– Nå blir vi en sammensatt ledergruppe med både erfarne og friske øyne. Jeg har vært opptatt av å finne de kandidatene som gir oss den dynamikken vi trenger for å utforske fag og marked fra flere sider. Nå ligger alt til rette for at Henning Larsen skal ta en større posisjon i Norge, smiler Nordskogen.

Nodland er utdannet ved Kunst og design College og Arkitekthøgskolen i Oslo. Han startet yrkeskarrieren sin hos Halvorsen og Reine i Drammen, før han tilbrakte 20 år i Snøhetta. Som faglige høydepunkt så langt i sin karriere, trekker Nodland frem arbeidet med publikums- og sceneområdene til operaen i Oslo, King Abdelaziz Center of World Culture i Saudi Arabia, Kunsthøgskolen i Bergen og Turistveiprosjekt på Eggum i Lofoten.

– Jeg har vært med i mange konkurranser og hatt fokus på konseptutvikling, men elsker å være på byggeplass og få ting til å både virke og se bra ut. I et litt større perspektiv mener jeg at arkitektur bør stå som en sentral brikke i samfunnsutviklingen og har derfor satt pris på muligheten til å jobbe med store prosjektet som legger føringer for utvikling av byer og steder, sier Nodland.
Nodland påpeker at rett kunnskap til rett tid blir avgjørende i et marked der det stadig settes nye krav. 

– Kombinasjonen av Henning Larsen og Rambøll tror jeg vil gi et stødig fotfeste i markedet. Det er veldig spennende å få være med på reisen til Henning Larsen i Norge, som en faglig sterk aktør for bærekraftig samfunnsutvikling, avslutter Nodland.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave