Ny leder i Construction City Cluster

 
Ny leder i Construction City ClusterFoto: Construction City
– Det er en stor ære å få lede næringsklyngen til Norges største fastlandsnæring, sier Naomi Ichihara Røkkum som nå er i gang som CEO for Construction City Cluster.

– Det er en stor ære å få lede næringsklyngen til Norges største fastlandsnæring, sier Naomi Ichihara Røkkum som nå er i gang som CEO for Construction City Cluster.

Construction City Cluster består av over 100 klyngemedlemmer, og omfatter alt fra lovende oppstartsbedrifter til forskningsinstitusjoner og store entreprenører og eiendomsselskaper. 

– Jeg gleder meg til å ta fatt i arbeidet, for dette handler om å skape konkurransekraft i bærekraft. Våre medlemmer forstår at fremtidens vinnere er dem som tar tydelige grep i dag. Vi er nødt til å knytte kloke hoder i oppstartsmiljøer, akademia og bedrifter tettere sammen, sier hun.

Den nye daglige lederen peker på at bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen står for store utslipp, har lav grad av forsknings- og utviklingssamarbeid, og rekrutteringsbehov som krever nytenkning.

– De store utfordringene betyr for meg stort uforløst potensiale. Construction City Cluster er en unik møteplass der vi sammen finner nye konkurransedyktige løsninger på sentrale bransjeutfordringer som miljø og mangfold. Det handler om å henge med i tiden, understreker Røkkum.

Røkkum kommer fra stillingen som fagsjef i Norsk Eiendom, hvor hun blant annet utviklet en bærekraftstrategi for eiendomsbransjen. I tillegg til bransjebakgrunn, har hun også jobbet i universitets- og høyskolesektoren og vært politisk rådgiver for daværende klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Daniel K. Siraj, konsernsjef i OBOS og styreleder i Construction City Cluster, er godt fornøyd med ansettelsen.

– Vi ønsker å skape en ledende destinasjon for bransjesamarbeid på Ulven i Oslo, og med Naomi på plass kommer dette arbeidet til å skyte fart. Hun har god bransjeforståelse, og en drivkraft klyngens medlemmer kommer til å nye godt av, sier han.

Fakta

  • OBOS, AF Gruppen, Betonmast og Norsk Gjenvinning er partnere i Construction City Cluste
  • Styringsgruppen består av Multiconsult, OBOS, AF Gruppen, Betonmast, Fagskolen Oslo, StartupLab og Innovasjon Norge
  • Bygget står klart på Ulven i Oslo i 2025, og måler hele 103 000 kvadratmeter. Det gjør Construction City til et av Norges største byggeprosjekter. AF Gruppen og Betonmast er hovedentreprenører
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave